zondag 30 juni 2013

Inspirerende vrouwen - Elin

 
Na het bezoek aan Barbro steken we de weg over en bezoeken het atelier van Elin Westlund. We klimmen de trap op en komen boven in haar lichte werkruimte. Wat een verschil met het vorige huis! Dit is een heerlijke werkruimte met een groot en een klein weefgetouw. De weefsters in de groep beginnen te stralen als ze voorbeelden van haar werk laat zien. Ze speelt met het reliëf, door extra draden en franjes in te werken. 


Ook hier hetzelfde verhaal: opleiding in Stockholm, freelance werk, jezelf promoten en uitdagingen stellen. Het benzinepompje, waar de bus stopt, is nu de plek waar ze haar werk (en van een paar andere kunstenaars) te koop aanbiedt. Nu de grote boerderijen in de omgeving de Werelderfgoedstatus van UNESCO hebben gekregen, hoopt ze op meer bezoekers.

Wat een drive hebben al deze vrouwen, ze doen extra opleidingen, promoten op allerlei manieren hun werk en pakken elke mogelijkheid met beide handen aan. Het zomerseizoen is maar kort - Zweden geniet volop van de zomermaanden - daar moeten ze het van hebben.
En steeds weer sta ik te kijken van de mooie, strakke ontwerpen. Het is echt waar: in Scandinavië weten ze wat DESIGN is.2 opmerkingen:

  1. Wat een verschil met het vorige huis! En weven, ja dat kunnen ze er wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om te zien hoe verschillend het is. Mooi werk en nog veel meer moois is er op de website te zien.

    BeantwoordenVerwijderen