zaterdag 18 mei 2013

Stilte voor de storm.. Elfstedentocht 2013


Alles staat er langzamerhand voor klaar: de dranghekken bij de finish - de grote tent, waar je aankomt nadat je de Elfstedentocht hebt gefietst. Het regent en het is behoorlijk koud.Vandaag zijn er andere dingen te doen: zoals de Mini11Stedentocht. Het was nog rustig bij de start - tussen 9 en 10 uur kun je hier starten. Later hoorde ik, dat er iets meer als 600 deelnemers (vooral ouders met kinderen) meegedaan hebben. Vorig jaar was het heerlijk weer en deden er 1300 mensen mee. Het is ooit begonnen met het idee om de familieleden van deelnemers aan de echte FietsElfsteden ook iets te bieden in de dagen voor Tweede Pinksterdag. Heel veel mensen komen een paar dagen op de camping staan en brengen familie mee. Het idee is enthousiast ontvangen, dit jaar was het de 41ste keer!

Verder stond er voor vandaag nog meer op het programma: het Shantyfestival!!! Ons shantykoor "Skomjend Wiid" viert dit jaar haar vierde lustrum. Er zijn optredens van zes koren op verschillende plekken in de stad. Voor het stadhuis wordt nog aan een podium gebouwd. Het wordt gezellig in de stad! 

Ik vond op YouTube nog een impressie van een repetitie van het koor. 's Zomers varen ze ook wel eens in een bootje door de grachten - prachtig om daar naar te luisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten