donderdag 9 mei 2013

Elfstedenseizoen


Het is nog vroeg als we over het Hoog Bolwerk lopen - even achterom kijken om te zien hoe mooi de bomen er bij staan. Maar snel weer vooruit kijken: daar gaan we naar toe - de Broerekerk (heeft een heel bijzonder, glazen dak).


Vanmorgen passeren de wandelaars van de Elfsteden Wandeltocht en als je ze wil zien/toejuichen, moet je er op tijd bij zijn. Het is vandaag de derde van vijf dagen. De tocht gaat van Workum naar Franeker, ongeveer 40 km.Gelukkig, het is nog rustig.. Ze komen langs het stadhuis naar ons toelopen en gaan dan een stempel halen in de kerk. Kijk, de dames zitten helemaal klaar, met horloge en stadsstempel.


Ook de supporters stellen zich vast op: de eerste wandelaar was er al om half negen. (Ze komen uit Workum, waar ze hebben overnacht).Ik mocht de stempelkaart van een deelnemer even bekijken: Naast de stempel staat je aankomsttijd.
Een snelle blik in het rond  en dan lopen we verder...


Buiten staat "ons" draaiorgel "Omke Romke" en maakt het sfeervol.
Wij gaan het centrum in en nu zien we ook wandelaars aankomen:
 Het bestuur van de FietsElfstedentocht staat voor het kantoortje opgesteld. De meneer in het geel is de voorzitter van de Elfstedenwandeltocht.
En kijk, nu wordt het aanpakken voor de stempeldames: de brug is open geweest en dat zorgt voor een grote groep.Intussen zitten wij met een select groepje, al aan de koffie op het terras - goed zicht op de wandelaars - want de verjaardag van Action Man moet gevierd worden! De visite thuis moet nog maar even wachten....


Nog 9 dagen, dan is er de Step Elfstedentocht, daarna meteen de Fiets Elfstedentocht en je kunt ook de kano nemen of te paard gaan ;))

O ja, vergeet ik bijna: a.s. zaterdag hebben we ook nog de Oldtimer Elfstedentocht. Ook al zo leuk, mag je niet missen, al die machtige oude auto's door de stad. En de mensen ook zo mooi aangekleed.

Je snapt het wel, wij - het publiek - moet de agenda paraat houden, want je moet er wel zijn, hé. Zonder publiek geen voldoening van je prestatie!

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuke reportage van de wandeltocht! En goed dat je zaterdag even genoemd heb, ga zeker even kijken, altijd leuk die oude karretjes!

    grpetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Op de tv hoorde ik van het ongeluk met de old-timer. Het zal je maar gebeuren. Maar het ging wel door hoorde ik... Tja, het leven gaat door zeggen we dan! Toch maar genieten van die oud karretjes!

    BeantwoordenVerwijderen