dinsdag 16 april 2013

Stitich! - KarmelkloosterNog maar net binnen en dan heb je al deze zichtlijnen in de smalle wandelgangen om de binnentuin.     Wat staat er allemaal te wachten? Nou....dit:details van het prachtige werkstuk Party with Dionysos  van Anna Torma. De gang was te smal om  een foto van het hele werkstuk te krijgen, maar een detail van de rand lukt wel. Bijzondere tegenstelling tussen het schitterende borduurwerk van het middeldeel en de grove bloemen van stof in de rand. En dan de keuze voor het band ertussen - wij vroegen ons af: had ze dat nog liggen of vond ze het ergens "te gek, precies 8 meter, net genoeg voor langs de rand - ik doe het!"


Ook op het werk van Barbara Broekman is van dichtbij veel te zien: in de entreehal grote vrouwenportretten, waaronder deze - de Verleidelijke Vrouw

Een kopie van een schilderij op groot formaat geprint, daarna voegt ze uitgeknipte stukjes stof toe. Op het portret van Albertina Agnes en haar zusjes, de eerste foto van dit blogbericht, zitten stukjes satijnband en fluweellint geplakt. Bij dit portret lijken het stukjes uit geborduurde tafelkleden (van oma) en bloemen uit breed lint.


3 opmerkingen:

  1. Ook toevallig, dat is Albertine Agnes van Oranjewoud.
    Mooi verslag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtig werk. Zo nog even kijken.

    BeantwoordenVerwijderen