zaterdag 13 april 2013

Opening RijksmuseumNog maar één keer in mijn leven geweest, maar dat maakte al indruk: voor kunstgeschiedenis gingen we vanuit Rotterdam, met een bus, naar Amsterdam! Dat was super... we gingen de collectie wandtapijten bekijken, waar we les over hadden. Daarna vrij rondkijken, zilver, poppenhuizen en o ja, ook de Nachtwacht bekeken..... Het was leuk om door gangen en zalen te dwalen en ik vond het erg interessant.
Nu heb ik hier en daar al een voorproefje gehad van de veranderingen en restauratie van oude elementen. Prachtig om in het programma over de opening rondgeleid te worden door het museum. Wat een schitterende muren, de vloer in de ingang, de kleuren van de wanden en dan: alle voorwerpen zo mooi opgesteld. De gesprekken met de medewerkers, de hoofdopzichter van de bouwer, zo krijg je meer inzet in het proces.. Ik vond het programma over de 100 voorwerpen ook zo interessant..

4 opmerkingen:

  1. Met het programma Kunstuur heb ik er al binnen gekeken. Het is prachtig geworden. Nu nog een keer in het echt bezoeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij hebben ook erg genoten van de 100 verschillende voorwerpen. En... ik zou speciaal willen gaan voor de poppenhuizen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb er op tv helemaal niets van gezien. Het lijkt me erg leuk om het museum weer eens te gaan bezoeken. De laatste keer is mer dan 30 jaar geleden... We wachten eerste de grootste drukte maar af!

    BeantwoordenVerwijderen