maandag 18 maart 2013

Rondje Harlingen?


Er was een bericht uit betrouwbare bron binnengekomen: er ligt een mooie boot in de haven van Harlingen. Misschien wel leuk om te gaan bekijken!?

Ok, niets bijzonders te doen op zondagmorgen, maar eens naar Harlingen om de frisse wind te voelen. Action Man heeft iets met boten en zijn vrouw gaat mee om vooral niets te missen.Dit is 'm dus, nog een heel nieuw schip, ziet er mooi uit, leuk - wat is hier nog meer? Action Man maakt studie van het schip, zijn vrouw ziet al weer wat anders:
Dit is ook leuk.... hier wordt het schip van Willem Barentz gebouwd - dat schip wat bleef steken bij Nova Zembla. Vanaf 1 april kunnen we weer terecht voor uitleg. Gaan we dan maar eens van dichtbij bekijken!

Wat nog meer?

De vissersvloot ligt binnen


Bij de KNRM zijn ze iemand vergeten naar huis te brengen...staat gelukkig bij het raam....

En dan valt de blik op de havenkraan


Er staat een auto bij geparkeerd, hij is verhuurd...en terwijl ik er naar kijk, zie ik 'm draaien....Wow, dat is super! Je kunt over heel Harlingen, haven, stad en water uitkijken. Wat zal dat een schitterende ervaring zijn.. Thuis meer informatie opgezocht: 319,-- euro per nacht!De vuurtoren, rechts op de foto is ook te huur! Dus...zoek je nog iets bijzonders, dan heb je nu een paar tips. Neem je ook nog even de boot naar Terschelling - heb je een superweekeinde!


Nu kun je stoppen voor een foto - iets later in het seizoen dan het is hier een gezellige drukte.


Een stukje binnenhaven bij het centrum. Het gebouw op de achtergrond is het voormalige Gerechtsgebouw, nu restaurant 't Havenmantsje. Nog niet getest, wel de poffertjestent ernaast. Ook heel leuk! 's Zomers staan de tafeltjes op de kaderand en kun je meekijken hoe iedereen door de sluis navigeert...


4 opmerkingen:

 1. Oh, wat leuk zo'n dagje Harlingen, en zo te zien nog droog weer ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo te zien een geslaagd dagje. Als dochter van een kleine reder (kustvaart ) heb ik meer dan genoeg schepen in m'n leven gezien. Bovendien wordt ik al zeeziek op een slootje... kortom.. brr niks voor mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg leuk om zo even een rondje met je te doen door Harlingen, want ik ben er nog nooit geweest. Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dank voor je berichtje op mijn weblog.
  Ik heb ooit in Leeuwarden gewoond en kwam regelmatig in Harlingen. Leuk om er nu weer iets van lezen.

  BeantwoordenVerwijderen