woensdag 6 februari 2013

Nederland Leest: wij zijn er klaar voor!

Donderdag heeft collega veel aandacht besteed aan het gereed maken van de bibliotheek voor de aktie Nederland Leest! Ze heeft verschillende hoeken ingericht: beneden in de entrée hangen grote banieren met informatie over Harry Mulisch. De boeken liggen klaar op een aparte tafel. De klanten krijgen er een boekenlegger bij met informatie over de avonden, die de bibliotheken van het Cluster organiseren. Via de trap, met extra leeswijzerboekjes kom je bij de deur naar de boekenafdeling. Ook hier banieren met informatie. Binnen staat een tafel met informatie over het oprichten van een leesgroep. Dit is het speerpunt van het gebeuren. Duidelijk maken, hoe leuk het is om met een groep over een boek te praten. De bibliotheek kan hierin een ondersteunende rol spelen. Eeen groep besteld een serie boeken, die dan over een bepaalde periode één voor één klaarstaan. Er staat een doos met daarin voor elke deelnemer het afgesproken boek . Ingesloten zit ook een map met uitleg over schrijver/boek en vragen. Deze map kan tijdens de bijeenkomst gebruikt worden om het gesprek te begeleiden.
Tijdens de informatieavonden is er een boekbespreking en vertellen leden van leesgroepen over het hoe en waarom van samen lezen. Bij alle bibliotheken van het Cluster is het mogelijk de film "Twee vrouwen" te bekijken.

Nederland_leest_1


Twee_vrouwen_uitdelen

De blauwe tasjes staan klaar voor de bestaande leesgroepen.  Zij halen in het winterseizoen elke paar weken de afgesproken boeken bij ons af. Voor Nederland Leest krijgen ze hun boeken in een sjiek tasje aangereikt.

Toegang_1e_etage


Informatie_leesgroepen
De tafel met informatie over het stichten van een leesgroep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten