zondag 17 februari 2013

Mutsje breien - Diamond HeadHet wordt geen konijn of eenhoornmuts, maar dit grappige patroontje - in entrelacstijl gebreid. Gelukkig, in mijn voorraad vond ik precies de goede wol: Noro Kureyon. Er zijn drie nodig, maar met eentje kan ik alvast beginnen - want op de Handwerkbeurs haal ik er even twee bij...

En dit is leuk breien: 22 steken opzetten, in elke tweede toer twee steken minderen en regelmatig een toer ribbels erin... eitje!
Tot ik eergisteravond de losse delen aan elkaar ging zetten: pick up 10 stitches and knit on the left side...
Huh, hoe kan ik nu opnemen en meteen breien? Moet het niet aan de rechterkant? Nee, dat was ook niet goed. 


Maar, wat zouden we zijn zonder internet? Bij google toetst ik in: "pick up and knit" en ..
Yesss.... bij Knitty vond ik de oplossing:Alsof je aan het haken bent, zo steek je door en haalt de draad naar voren om op je pen te zetten. 
Joepieeee, dat is simpel, weer wat geleerd!


Vandaag had ik de wikkel bij me gestoken - maar, jammer, jammer - niemand had deze wol meer. Wel dunnere, maar niet deze. Wat nu? Mailen door het land? Bestellen in het buitenbos?

3 opmerkingen:

 1. Even laten weten op je blog wat je precies nodig hebt, mij is het een paar weken geleden ook gelukt om de nodige wol te krijgen wat ik te kort kwam!

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het wordt leuk, zou jammer zijn als je het niet af kunt maken. Oproepje via het prikbord.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat jammer als je niet voldoende materiaal zou hebben. Ik kocht ongeveer een jaar terug deze Noro wol bij Wereldwol in Leeuwarden. Misschien heeft zij nog wat.

  BeantwoordenVerwijderen