dinsdag 22 januari 2013

Kindervoorstelling in de bieb

Maandagmiddag was er in de bibliotheek van Witmarsum een kindervoorstelling in het kader van het Tomkeproject en de Nationale Voorleesdagen.
Tomke is een jongetje die met het hondje Romke, Kornelia de Kangaroe en het buurmeisje Yana Yu veel avonturen beleeft. De verhalen van Tomke staan dicht bij het dagelijks leven van jonge kinderen. Kinderen herkennen zichzelf in de avonturen; ze reageren op wat ze zien en horen. 
Bij ons werd een voorstelling met het thema "Natuur - Help... in oaljefant (help... een olifant) gegeven. Er werd in de bibliotheek een tuintje gemaakt, waar van alles gevonden werd: een stikelbargje (egeltje), een grute spin in é beam (een grote spin in de boom) en er lag sneeuw, waar mee geschept werd. 

Maar, wat ligt daar op de grond? Is het een tunnel waar je door kunt kruipen? 


Nee, het is een jas! Een echte vertelljas met zakjes, waar dingen in zitten. In één van de zakken zit Tomke


 De kinderen keken geboeid toe en deden mee met de liedjes van Tomke en zijn hondje Romke.Even een voorbeeld van een Tomkeverhaal, zoals de kinderen ze op de Friese tv kunnen zien: het verhaal over Tomke, die op straat een regenworm redt. Zitten er ook wormen in de tomatensoep, die Cornelia gemaakt heeft? Romke, de hond test het uit.2 opmerkingen: