zondag 20 januari 2013

Boekentip - Vriendschapsbrood


Ha, dit is er weer eentje...heerlijk lezen! Het boek "Vriendschapsbrood" geschreven door Darien Dee gaat over het leven van drie vrouwen in het dorpje Avalon. Lucie worstelt met een groot verdriet, ze onderneemt bijna niets meer. Op een dag vindt haar dochtertje een pakketje op de varanda: een zakje deeg met een recept en een bord met plakjes cake. Het is het begin van een kettingreactie: het deeg moet 10 dagen gekneed worden. Daarna verdeel je het in vieren - bakt van één deel een cake/brood. De andere drie delen gaan verder: éentje houden voor je eigen volgende ronde, de andere twee deel je uit aan mensen in je omgeving. Ik weet nog, dat mijn moeder en ik het vroeger ook eens hebben gedaan. Het heet "Herman".

In het verhaal leert Lucie Hannah, een beroemde celliste, en Madeleine, de eigenares van de tearoom kennen. Ze raken bevriend, er ontstaat een sneeuwbaleffect door het uitdelen van het deeg. Heerlijk verhaal - lekker op de bank en genieten van het mooie verhaal!
Je kunt ook zelf weer aan de gang: het basis recept, met variaties staat in het boek. Bovendien is er een site, waar je veel extra informatie (en recepten!) kunt vinden. 
Op 29 januari komt het volgende deel uit: The Avalon Ladies Scrapbook Society


2 opmerkingen:

  1. Bij het woord Avalon denk ik altijd eerst aan de nachtboot naar Harwich! Die boot had altijd halverwege pech. Weg boottrein naar Londen!Overigens lijkt het me een gezellig boek. Vooral vandaag: het sneeuwt hier weer behoorlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo een cakebrood ook al eens gehad, maar mischien ben ik wel zo oud als je moeder! Ben benieuwd naar het boek, even onthouden dus!

    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen