zaterdag 22 september 2012

Comfortfood - een lekker soepje

Ach, je bent allemaal wel eens even een beetje moe/hangerig/nietzinnerig... en dan is het hoog tijd om weer eens een lekker soepje te maken.
Dit recept stond in het JUMBOblad: romige knolselderijsoep. Zat knolselderij niet ergens anders in? Voor mij een tamelijk onbekende groente, hoort het niet in de snert?

Uhh, nog nooit eerder soep van geproefd, zag er lekker uit op het plaatje...





En het is toch heerlijk!

Heel zacht en romig.Voor het serveren deed ik er, naast een kleingesneden olijf, ook een paar geitenkaasblokjes bij.

Recept:

Romige Knolselderijsoep
(2 personen)

2 eetl. olijfolie + 1 sjot, gesnipperd + 1 teentje knofloop, fijngesneden; 300 gr. knolselderij, in blokjes gesneden; 2 kruimige aardappelen, in blokjes gesneden; 700 ml. groentebouillon; 125 gr. mascarpone, een paar fijngesneden olijven; een paar stengels bieslook, fijngesneden.
staafmixer.

1. Verhit de olijfolie in een (soep)pan. Fruit de sjaloot met de knoflook 1 min. Voeg de knolselderij, de aardappelen en de bouillon toe.
2. Breng het aan de kook. Kook het in 15. min. gaar.
3 Pureer de soep met de staafmixer. Laat de mascarpone op een laag vuur in de soep smelten. Breng op smaak met zout en peper.
4. Serveer in een kom gegarneerd met de olijven/bieslook. Of gebakken stukjes brood.

Dit recept is geschikt voor iedereen, die te maken heeft met een voedselallergie of voedselintolerantie.
(eivrij,schaal/schelpdiervrij, visvrij, sojavrij, notenvrij, pindavrij).

1 opmerking: