maandag 17 september 2012

Breirol Annelein

Het was even stil op het blog.....

Hier kun je lezen, dat er gewerkt wordt aan de breirol van Annelein. Leuk om te doen, maar dit was een moeilijk patroontje. Ik was heel blij, dat ik niet opgegeven had.
Intussen werd de rol ineens wel een beetje smaller. Vrolijk verder breiend, kreeg ik een beetje onbestemd gevoel erover: steken kwijt? andere breipen? Neee, alles was nog hetzelfde.

Ja, ineens viel het kwartje: nieuw rolletje garen gekocht...Garen nummer 10 in plaats van 8! Nou, dat maakt echt een verschil in breedte. Alle (vier) patroontjes uitgehaald en vastberaden weer overnieuw. Het moeilijke patroontje viel nu behoorlijk mee en de rest gaat ook vlot. Bijna weer waar ik vorige week was: het één na laatste patroon.


Tussendoor moest ik natuurlijk ook lezen - in het blad Uppercase, wat ik voor mijn verjaardag gekregen had. Doet qua lay-out en artikelen een klein beetje denken aan Molly Makes. Dezelfde enthousiaste uitstraling. Later meer hierover.

Bovendien moest er toch ook weer een "mooi" boek komen. Beetje moeilijk deze keer...dat heb ik altijd na het lezen van een boek, wat me erg greep. Dan is het even zoeken naar het volgende. Tot ik een tip kreeg van mevrouw Rafel: Honderd Jaar van Herbjorg Wassmo. Niet eerder iets van gelezen, maar dit is ook weer een aanrader. Ook daarover meer, als ik het uit heb.


1 opmerking:

  1. Ben net begonnen in "Het licht der zee". Prachtig. Heb moeite om het weg te leggen. Ik hoop dat de "Honderd jaar " je net zo gaat bevallen. En... wat kan een mens knoeien he? Garen no 10 kopen inplaats van 12... zou ik ook zo kunnen doen.

    BeantwoordenVerwijderen