zaterdag 25 augustus 2012

Boekentip - Het Geluid van de NachtHet verhaal begint in de jaren dertig van de vorige eeuw in Madrid. Sira is leerling-naaister in één van de bekendste ateliers van de stad. Haar moeder werkt daar ook, van haar vader weet ze niets. Als deze ineens opduikt en haar een grote som geld en juwelen geeft met de raad Spanje te verlaten, vertrekt ze met haar minnaar naar Tanger in Marokko. Later komt ze terecht in Tetouan, de hoofdstad van het  Spaans Protectoraat Marokko.

File:Tetouan 3nl.jpg
Nadat ze door haar minnaar is verlaten begint Sira een naaiatelier, ontwikkelt zich tot couturiére en bouwt een groot klantenbestand op. Het verhaal speelt zich vóór, tijdens en na de Spaanse Burgeroorlog en de Tweede Wereld Oorlog af. In Marokko en later, terug in Madrid, ontwikkelt Sira zich tot een spionne. Via haar invloedrijke klanten, de vrouwen van Nazi-officieren, kan zij veel informatie voor haar land verzamelen.

Het is een dik boek, maar zo kan het verhaal zich prachtig ontwikkelen. Ik vond het heel boeiend omdat ik heel weinig over de Spaanse Burgeroorlog weet en al helemaal niet over het protectoraat Marokko. Het is een meeslepend verhaal en Sira ontwikklet zich van een verlegen meisje tot een dame, die weet wat ze wil (en daar heel wat voor moet doorstaan). Prachtig!
Meer achtergrondinformatie vind je hier.

ps. dit is eigenlijk de boekentip van onze plaatselijke boekhandelaar.

1 opmerking:

  1. Bedankt voor de tip. Ik vind het fijn om dit soort tips te vinden, want naast quilten lees ik ook nogal wat boeken. Groetjes Marianne

    BeantwoordenVerwijderen