vrijdag 13 juli 2012

Nu ben ik jaloers!

Ik ben het niet zo snel - waarom zou je jaloers zijn als je het goed hebt? Alleen, bij mooie huizen en mooie boeken kán het soms een beetje kriebelen. En die combinatie was het gistermiddag: de heropening van de bibliotheek van Makkum. Na een verbouwing van het pand, is dit de eerste bibliotheek binnen ons cluster, die het retailconcept toepast.De collectie is opgedeeld in vier thema's: Liefde & Leven; Spannend & Actie; Kids; Literatuur & Cultuur. Er zijn boekentafels ingericht, veel minder boekenruggetjes te zien - zoveel mogelijk frontale plaatsing. De lezer/lener moet verleid worden....

De informatieve boeken staan uitnodigend klaar, je "bladert" door het stapeltje en ziet uit de verte al mooie voorkanten.De jeugdafdeling heeft prachtige "bakken" gekregen. Links vooraan de informatieve boeken voor peuters en kleuters met daarachter een hoge opstelling voor de prentenboeken. Tegen de wand, links, tekeningen van schoolkinderen. 

De informatiebalie is een sta-balie geworden. Op de foto is de computer even weggezet voor de openingshandeling.Zo wordt je welkom geheten: "It begin fan in nijsgjirrige reis. In feest fan léze, sjen en harkje.

"Het begin van een interessante reis. Een feest van lezen, zien en horen.
De bibliotheek is van iedereen.

2 opmerkingen:

  1. Dat ziet er mooi uit, lijkt op de indeling van een boekwinkel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Even bijlezen. Wat een prachtig pand. En de presentatie is ook heel uitnodigend! En... het is goed dat het slecht weer is... zoveel mooie boeken om tge lezen. Dit over Kreta lijkt me ook alweer prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen