zaterdag 30 juni 2012

Heamiel 2012

Oh,oh, wat hebben we het weer druk in ons stadje: het is HEAMIEL!!!
De laatste, volle week van juni is het feest in de stad: het begint op woensdagavond met een optocht, waarmee de Hooikoningin en haar beide hofdames de stad binnentrekken. Ik had 'm dit jaar gemist, maar werd op donderdagochtend verrast door één van de karren, die strategisch langs de rondweg neergezet was. Het thema was dit jaar "Historie".Na de intocht is er ringsteken, altijd heel mooi om te zien: elk paar in kostuum en de paarden met sjees goed gepoetst. Op de site van het Bolswards Nieuwsblad vond ik een foto waar de Hooikoningin ook een rondje doet. (Ze had alle ringen!).


Op donderdag is er overdag de jaarmarkt, 's avonds jagen de wielrenners door het centrum.
Gistermiddag hadden we op het plein voor de bieb de voorbereidingen voor The Night of the Heamiel met optredens van artiesten van dichtbij en ver. Altijd goed voor een mudjevol plein. Dit jaar was de mysterieguest Karin Bloemen. Om drie uur vannacht was het nog gezellig volgens insiders. 

Vanmorgen is er kindermarkt en ook de dansgroepen, die meedoen aan het Dansfestival, verzorgen korte optredens in de stad. Vanavond wordt de week afgesloten met een grote avond waar alle dansgroepen optreden. 
Ik trof ze voor het stadhuis, waar de groepsfoto gemaakt werd met de dames in hun midden. Ook snel nog een foto van hen alleen. Beeldig, hoor!


Vanmiddag is de hele stad afgezet voor het straatfestival "BOLSstjurrich" Kortom, tijd te kort en weinig slaap voor de inwoners van Bolsward en omstreken.....

En wat treffen we het met het weer!!!

3 opmerkingen:

  1. Inderdaaad: jullie treffen het met het weer! Het ziet er allemaal heel gezellig uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk hoor die feestjes overal ziet er leuk uit en weer wijzer geworden Gr. Marloeskreatief

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gezellig en heerlijk weer erbij!

    BeantwoordenVerwijderen