zondag 20 mei 2012

Rondje door de tuin

Wat een heerlijke dag was het vandaag - vanmiddag in de tuin genoten van het zonnetje.

 Loop maar even mee om te zien hoe het er allemaal bij staat na alle buien van de laatste tijd:


dit paadje loopt vanaf de zithoek naar het terras bij de vijver. Het is een favoriet plekje om te liggen voor de katten, vooral op een warme dag als daar schaduw komt.


De hop is bezig zich in de boom op te werken. Ik wil liever, dat het over het rek gaat liggen. Dus...steeds even controleren, het groeit elke dag een flink stuk.


Onze vijver was vroeger een zitkuil. Toen veel te warm, vonden we. Nu een heerlijke plek om bij te zitten: vissen kijken, we hebben zelfs wel eens kikkers gehad! Het net is vanwege het bezoek van de reigers.Daar achteraan is het tuinhek, waar ik langs ga als ik op de fiets wegga. Hier zit ook de kattenuitgang voor de dames en heer.Zodra je door de tuin loopt, gaat Action Girl mee - je weet nooit wat je tegenkomt, hé?. Hier duikt ze tussen de lelietjes-van-dalen. Jammer, dat je de geur ervan niet kunt fotograferen. Hier heeft ze afgelopen maanden heel wat muizen gevangen. De buren hadden een kippenhok aan de andere kant van de schutting. De buren zijn verhuisd, de kippen zijn weg en de muizen zijn (hopelijk) ook ergens anders gaan wonen.Jammer....

2 opmerkingen:

  1. Leuk dat effe tuinen, zoals Westlanders dat hier noemen. Vind je hop ook zo leuk? Vooral de hopbellen straks die zo heerlijk zoetig ruiken. Mmm.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een mooie foto's van je tuin - en Arwen scharrelt ook lekker rond!

    BeantwoordenVerwijderen