dinsdag 15 mei 2012

Retailen in de bieb

Maandagmorgen reden we naar Workum - retail in de kast? Hoe gaan we dat aanpakken?

Eerst aan Hennie en medewerkers gevraagd hoe de klanten de tafels vonden... heel benieuwd natuurlijk! Alles stond er nog, en er is goed gebruik van gemaakt. Je moet constant alert zijn en bijvullen!

Na de uitleg en een kop koffie kwam de verrassing: de kasten van Workum verbouwen!! Alles van vóór 2005 uit de kasten halen en dan opnieuw inrichten: onderste planken = "magazijn", daarboven twee planken retail = frontale plaatsing en ook: dubbelen!! Nou, en dan met zo'n groep (waren we met twaalf of dertien man/vrouw?) - it ging mâl....


Alle boeken, die we eruit haalden hebben een tijdelijke plek gevonden. Jammer, dat we niets na konden kijken/afschrijven. De Makkumers hebben al eelt op hun biebziel gekregen, die kunnen hier met droge ogen naar kijken. De rest had er wel wat moeite mee... zitten zulke mooie boeken tussen!!

Is het geen plaatje? 

Collega en ik hadden even snel een kort werkoverleg: zullen we? Witmarsum? Wanneer hebben we er anders gelegenhied voor? Meteen door? Yesss!!!

In twee uur tijd, met twee paar handen en een kar, is dit het resultaat voor de romans:Nog snel een foto van onze stapel....volgende week gaan we daar mee bezig!

En bij het afsluiten, met een zak vol rommel in de hand, komt daar toch een klant met twee kinderen: "Ik dacht, dat die sluiting al geweest was...". Jammer, we spreken af voor volgende week maandag. Eens kijken of het opvalt, wat we gedaan hebben.

Als de volgende retaibijeenkomst nu eens in Bolsward zou zijn - en dan ook zo aan de gang met elkaar - vele handen maken écht licht werk.

4 opmerkingen:

 1. Wat ben je enthousiast !
  De anderen bieb's weten je nu helemaal te vinden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Irene,
  Ik heb jullie resultaat gisteren even bewonderd in Workum. Rigoreus zeg, maar inderdaad erg snel gedaan en ik kan me voorstellen dat je de volgende sessie graag in Bolsward wilt houden.
  En Witmarsum dus ook al gedaan, WOW, RESPECT!
  Gr. Janneke

  P.S. Leuk dat je dit zo via je blog met ons deelt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Irene,

  Wat leuk! Jullie zijn maar voortvarend te werk gegaan, complimenten! Ik ben heel benieuwd wat de klanten ervan zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er veel belovend uit, wat zullen de mensen genieten als ze daar binnen komen
  succes
  Fijne dag groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen