maandag 14 mei 2012

Retail in de bieb - deel 2
In dit bericht las je al over onze eerste bijeenkomst over het retailprincipe. Deze foto laat zien, wat we gedaan hebben - de klant verleiden tot het meenemen van boeken (liefst meer als normaal).

Vandaag kwam de groep weer bij elkaar om het volgende gedeelte te bespreken: hoe richt je de kasten in. We zijn gewend aan volle kasten, waarbij je het hoofd scheef houdt om titels te lezen. De gemiddelde bezoeker draait na 7 seconden het hoofd weer recht. De kasten kunnen ook heel anders ingericht worden. We zien voorbeelden uit Haren, waar de medewerkers van Makkum een werkbezoek gebracht hebben.

 

Let op de indeling: bovenaan frontale plaatsing, onderaan ruggen van boeken. Ook de signing (teksten op kasten/tafels/muren) nemen we door.


En dan: zelf aan de slag!

Oei.. zelf de zaak hier verbouwen?!

Jazeker, dat is wel de bedoeling. We krijgen toestemming om boeken, die ouder zijn dan 2005 eruit te halen. Dat zorgt al voor flink wat ruimte in de kasten (en onderling overleg wat wél weg en wat absoluut niet).
En dit is het resultaat:Bovenaan is een gedeelte zichtbaar van de Romantische hoek, onderaan de ruimte van Spanning & Avontuur, nu in retail opstelling.


en dit laten we achter als we naar onze eigen bibliotheken terug gaan. 

(niet verder vertellen, dat we dit er allemaal uitgehaald hebben....).

En nu afwachten: wat zeggen de bezoekers ervan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten