zaterdag 12 mei 2012

Ik kan het nog!

Ik ben van oorsprong een quiltster, maar de laatste tijd (nou, al een paar jaar) doe ik meer met papier. Eerst maakte ik traditionele quilts, op bed of aan de wand. Later verschoof het meer in de richting van art-quilts. Ik zat jarenlang bij de Duikvluchtgroep van Dineke Ugen, waar ik mijn eigen stijl ontwikkelde. Kleurig, folkartstijl, machinaal borduren en quilten - zulke dingen.

Maar al die lapjes, netjes opgeborgen in bakken van Hema begonnen steeds harder te roepen, tot het een spreekkoor werd. "Wij willen ook, wij willen ook". Steeds die stemmetjes is je rug, vermoeiend, hoor.

"Ja, dat is allemaal wel leuk en aardig, maar wat dan? Je moet ook IN-SPI-RA-TIE hebben..."

En daar is het ineens: bloemenmandjes!


Dit is het resultaat van twee middagen, een begin. Er komen nog een paar bloemen bij en misschien ook nog wat losse blaadjes.... De vlinder is nog ter observatie, kan nog ergens anders komen. De achtergrond is nog niet klaar. De zijkanten van de mand ga ik verder afwerken en, en en,..

Ik zou bijvoorbeeld elke maand een bloemenmandje kunnen maken, steeds een mandje, maar andere bloemen of een ander mandje - het hoeft niet te staan, kan ook omgevallen zijn, op de kop staan...

Jeetje - een wereld van mogelijkheden!

4 opmerkingen:

 1. Leuk ziet dit eruit en ook een mooi plan elke maand een mandje, ook fijn om je impuls te volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eénmaal geleerd, nooit meer verleerd! Het ziet er nu al heel leuk uit en........waarom altijd alles afwerken? We leren nu om de geleerde regeltjes af te leren en van af te wijken. Gewoon doen wat je goed dunkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, wat kunnen die lapjes hard roepen he, in hun Hemabakken. Ik ken het! In ieder gebal ziet het er veel belovend uit. Benieuwd wat het gaat worden! Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Irene.

  Wat een prachtige kunst stukken maak je toch !
  Waar haal te de tijd en energie vandaan en ook
  nog twee Blogs bijhouden :-)
  Groetnis Gerke

  BeantwoordenVerwijderen