zondag 1 april 2012

Jeugdliefdes

De combinatie van het boek van Gwen Marston en dat van MaryLou Weidman zette mijn fantasie behoorlijk aan het werk. Ik maakte verschillende quilts, waarbij ik hun ideeƫn gebruikte. Dit quiltje heet: "Jeugdliefdes".


Ik heb 'm meteen weer eens opgehangen, omdat hij zulke vrolijke kleurtjes heeft. Hij is gemaakt, omdat ik een herinneringsquiltje wilde hebben over de katten in mijn leven. Op dat moment had ik net mijn katertje Pippi moeten laten inslapen, waar ik heel verdrietig over was. Dat kun je ook naar het positieve omzetten: hoeveel lieve, bijzondere, katten zijn er al in mijn leven geweest?


De ondergrondstof met het grijsgroene streepje is een oude keukengordijntje van een goede vriendin. Verkleurd, dus een beetje schuiven om de beste stukken eruit te halen. Portretjes van een paar bijzondere katten: Sander (als kitten verstoten en met een flesje groot gebracht) Sara (boerenkatje) en Sientje (afstandskat met een trauma voor mannen).


Van andere katten heb ik de namen in de achtergrond verwerkt: geschreven met m'n naaimachine. Hier staan Moortje en Wodjek.Bij de vaas liggen een paar losse blaadjes. De rand is opgebouwd als een vlaggetjeslijn om aan te geven hoeveel plezier ik beleef aan mijn katten.