zondag 18 maart 2012

Verjaardag!!

Nee, langer wachten lukte niet... vandaag vieren we de verjaardag van Action Girl..


Koffie met gebak en poezenbrokjes staan klaar, mét haar cadeau: Het Muizenhuis en een eigen gebreide muis om door het huis te meppen. Ze krijgt speciale brokjes omdat ze het toch wel heel erg aan haar nieren heeft. Samen met diëetvoer en haar dagelijkse Fortekorpil leeft ze nu blij en vol energie haar poezenleven.

Begin maart begon ze al over het feestje... wie er allemaal uitgenodigd moeten worden en wat we gaan doen. Vooral het idee om (levende) muizen, die ze ze nog zou vangen, los te laten viel erg slecht bij de Feestcommissie. Moma mailde meteen, dat Bontje dan niet mocht komen...

Dus - de gespreksgroep ging er voor zitten en kwam met voorstellen: gezellig een filmpje kijken en voorlezen?
Nou, dat viel niet zo goed! Er is een paar keer goed met de klep van het kattenluikje geslagen... Teksten als: Er mag hier ook noooooit wat!!!" vlogen door de lucht.
Wéér een (levende) muis naar binnen dragen - en loslaten in de gang.

De commissie hield haar poot stijf. "Geen gejaag door de kamer achter muizen aan!!" (terwijl zij de muis door de voordeur weer naar buiten droeg).


Hier ligt de planning voor vanmiddag: voorlezen uit "Tip de muis wil niet eten", daarna bekijken we het andere boek, over het leven van een muis (met veel mooie plaatjes). Vanavond kijken we eerst naar Ratatouille en misschien ook nog wel naar de Findusvertellingen. 

Het wordt heel gezellig!


Nu vindt ze het satéprikkertje nog het allermooiste om mee te spelen...

5 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliviteerd Action Girl! Dat wordt echt een superverjaardag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Action Girl van harte hoor! Je boft maar met zo'n bazinnetje. Ze schrijft heel gezellig over je. Misschien is het een optie om haar eens lief te vragen of ze een boekje over je wil gaan schrijven? Ze is echt een verborgen talent hoor!. Fijne dag vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is wel heel heel erg grappig hoor, ik als poezen en muizen liefhebber, smelt hiervan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hieperdepiep Hoera !
  Wat een gezellig poezenfeest !
  Gefeliciteerd Action girl , je hebt een geweldige bazin!
  Liefs
  Mapi

  BeantwoordenVerwijderen