zondag 19 februari 2012

Zolder opruimen

Op zolder bezig geweest - het voorjaar komt eraan - opruimen/weggooien/sorteren. Er is heel wat weggedaan, tjongejonge wat verzamelt een mens een hoop ballast...

Nu staat er een logeerbed (of een bed voor die hoestende partner), oude boeken uitgezocht en naar de Kringloop gebracht, we vonden zelfs de Noren van Actionman terug (en de oude houtjes ook nog...).

Maar het klapstuk wat mij betreft is dit kleed met een getekend spel:Ik heb in de Handwerkkommissie van de Plattelandsvrouwen (Vrouwen van Nu) gezeten. Ik kan me herinneren, dat er in 1986 een manifestatie was in de Lawei in Drachten - (was het een jubileum?). Het thema was: "Bondsvrouw, wie ben je?" Het spel werkt toe naar het inleveren van werkstukken voor deze manifestatie. De spelregels van het ganzenbordspel zijn omgewerkt en zitten bij het kleed. Ik zie, dat elk vakje met een vrouwtje een opdracht is: 3 - Voor welke groep zou je een spel of speelgoed willen maken?
5 - Je ontmoet een andere belangstellende handwerkster en samen gaat het beter. 6 - je bent begonnen zonder een goed plan en alles valt in het water - opnieuw beginnen. 48- het gekozen ontwerp is leuk, maar de uitvoering lukt niet. Je gaat naar het spreekuur van de handwerkkommissie. Dit houden ze op nr. 50. 
63 - Alle werkstukken in de afdeling zijn klaar en je brengt alles met veel plezier naar de Manifestatiedag "Bondsvrouw, wie ben je?"
Bij de spelregels zit nog een foto waarop ik het spel zit te spelen tijdens de manifestatie. Ik weet nog heel goed, dat het een aardige klus was om de kleine, ontwerptekening uit te vergroten en op het laken over te brengen. Het idee kwam van de voorzitster, een creatieve vrouw die altijd geweldige ideeën had. 

2 opmerkingen:

  1. Die handwerktentoonstrellingen vond ik altijd erg leuk. Ik was geen lid van de plattevrouwen... gaf weleens lezingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dat maakt opruimen dus zo moeilijk: het is vaak een reis terug in je verleden. en een stukje van jezelf weggooien is niet makkelijk ...

    BeantwoordenVerwijderen