vrijdag 20 januari 2012

Voorlezen moet!!
Afgelopen woensdag zijn de Nationale Voorleesdagen 2012 begonnen. Ze duren tot en met 28 januari. Elk jaar is staat één prentenboek in de schijnwerpers. Dit jaar is het: "Mama kwijt"  over een klein uiltje, wat 's nachts uit het nest valt en op zoek gaat naar zijn mama. De Voorleesdagen starten altijd met het Voorleesontbijt, waar bekende Nederlanders, zoals Prinses Laurentien, dj Isis, Kim van Kooten en Aaf Brandt Corstius op scholen voorlezen.
Ook bij ons in de bibliotheek wordt er volop aandacht aan gegeven - wat is er nu leuker, gezelliger en fijner dan voorlezen aan je (klein)kind? Collega heeft de Jeugdafdeling weer flink aangekleed. Ik "mocht" maandagmorgen al iets bedenken voor een nest (gelukkig had ze zelf al een grote bol garen meegebracht). En daar zit moeder Uil al op de kinderen te wachten...


 het kleintje zit hier nog veilig in het nest bij moeder

Zo ziet het er uit:

Dat oude houten trapje is goud waard.


Hier begint de puzzelroute voor de peuters - de vragen (met bijbehorend prentenboek) hangen op allerlei plekjes verscholen.Ook het hoekje op de trap is benut.


En neem vooral de Voorleesgids mee - daar staan zoveel mooie boeken in....
En dan snel naar huis en lekker op de bank:
VOORLEZEN!
ps. vergeet ik bijna wat ik van een klant hoorde: dat zij een echtpaar kent, waarvan hij haar elke avond voorleest. Zo genieten ze samen van een boek. Ook een idee?


3 opmerkingen:

 1. Wat ziet het er in "jouw" bieb weer erg gezellig uit! en............voorlezen is goed; voorlezen moet!!

  hgr. marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ziet je bieb er weer gezellig uit... en voorlezen is toch het fijnste wat er is... niet alleen voor kleintjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voorlezen voor jong en oud dus. Jullie bibliotheek is mooi omgetoverd.
  Fijne voorleesdagen!

  BeantwoordenVerwijderen