dinsdag 29 maart 2011

Cecilia - Hartenproject 13






Op een avond hoorde ik ze weer .... Simon & Garfunkel. Och, ik was een grote fan van hen. Ik heb de platen (weet je nog: Bridge over Troubled Water?) grijs gedraaid, ze liggen nog op zolder! Later heb ik cd's gekocht, maar ze zijn een beetje in m'n vergeetboek terecht gekomen.
Welk liedje het was? Cecilia - met dat lekkere, vrolijke ritme eronder. Joepie!! Perfect voor het Hartenproject.

Mooi plaatje uit een tijdschrift (Jewels - vandaar de mooie sieraden) en de tekst in het lettertype "Jokerman" erop geprint. Yess, precies het sfeertje wat ik wil hebben.

 Geen grappig filmpje deze keer, maar het gaat om de originele uitvoering.
Bij dit filmpje staat als extra informatie, dat het liedje niet over een meisje gaat, maar over St. Cecilia. Zij is de schutspatroon van de kunsten. Het liedje gaat over een writers block.
Nog even het lettertype bekijken?

 "Cecilia" is a song written by US musician Paul Simon. It was first recorded by Simon and Garfunkel for their 1970 album Bridge Over Troubled Water. When released as a single, it reached #4 in the US charts. The single did not chart in the UK, despite being released as the follow-up to Simon and Garfunkel's number one hit "Bridge Over Troubled Water".

The "Cecilia" of the title is generally interpreted as being a capricious lover, causing both anguish and jubilation to the singer. However, another interpretation[1] is that Cecilia might refer to St. Cecilia, patron saint of music in the Catholic tradition, and thus the song might refer to the frustration of fleeting inspiration in songwriting. St. Cecilia is mentioned in another Paul Simon song, "The Coast" (from his 1990 album The Rhythm of the Saints): "A family of musicians took shelter for the night in the little harbor church of St. Cecilia."

The song's recording is also quite funny. The Song's foundation was a percussion track in the house Paul was renting on Blue Jay Way in LA. Paul and Art slapped their thights, Eddie Simon thumped a piano bench and a friend strummed a guitar with its strings slackened to the point of atonailty. Roy Halee did the rest.


zondag 27 maart 2011

Nieuwe quiltgroep opgericht

001 
Er is altijd wel een reden voor taart en die stond gisteren klaar voor de vrouwen. Nynke heeft haar best gedaan op mijn eerste bestelling: taart voor een nieuwe quiltgroep!

Met z'n achten zaten we al vroeg bij elkaar om te overleggen (twee waren verhinderd): wat verwacht je van deze groep?  Hoe vaak komen we bij elkaar? Wat willen we doen/maken? Kies je voor een bepaald formaat en een thema? Of ga je allemaal je eigen gang en is de bijeenkomst bedoeld om elkaar te inspireren?

Aan het einde van de ochtend is besloten om met elkaar aan het werk te gaan - we kiezen een thema en dan mag ieder zijn eigen werkstuk gaan maken. Elke techniek, elk formaat, elk materiaal is toegestaan. Elke twee maanden zien we elkaar; er is een penningmeesteres benoemd; er is een secretaris. Nu nog een lokatie om bij elkaar te komen. En een naam....

vrijdag 25 maart 2011

Quiltgroep

Een stralende middag - lekker op de fiets naar de bijeenkomst van de quiltgroep. Bijna iedereen is aanwezig, de thee staat ingeschonken en met een plakje zelfgekochte cake erbij, beginnen we meteen.Drie van de aanwezigen zijn naar de Regoidag geweest. Die was weer druk en gezellig. Het patroon van deze dag komt op tafel en intensief overleg volgt: hoe kleur je dit in (minimaal 6 kleuren gebruiken) en daarna ook: hoe naai je het? (op log-cabin manier)

Quiltgroep 006 
De bezoekers van de Regiodag werden erg verwend: ze kregen de mallen voor het patroon mee naar huis. Mooie kunststof malletjes - we kunnen ze bekijken en vasthouden. We komen tot de conclusie dat dit patroon heel geschikt is om gemaakt te worden van die leuke Jellyrolls ( of van je eigen voorraad resten).

Quiltgroep 010 
Jinny Beyer patroon, beetje verkleind. Is goed gelukt, vinden we - en hoe nu quilten? Druk overleg - simpel houden, in the ditch, golvende lijnen...

Quiltgroep 008 
Hij gelooft het allemaal wel....

Quiltgroep 011 
Tessalations patroon, ook Jinny Beyer. Ook nu overleg: steekt het wel genoeg bij elkaar af? Deze ondergrond is tijdelijk, de donkere lap eronder is de echte ondergrond. Hoe zet je dit vast - strijken (want er zit plakvlieseline onder) en daarna een siersteek.

Als je een dagje wat somber bent, hang je dit aan de muur!

Quiltgroep 013 

Quiltgroep 015 
Dit is het zusje van bovenstaande quilttop - dezelfde workshop. Nou, dat was apart, hoor. Je maakt twee verschillende lappen - brede strook en smalle afstekende banen afwisselen. Op de workshop werd verteld, hoe je deze lappen versnijdt: in een hoek van 90 graden, in verschillende breedtes. En dan zit je daar met twe stapels: hoe nu verder? AAn elkaar zetten1 Hoe? Kijk, maar - proberen, leggen, schuiven. Spannend, hoor. Dit is een techniek voor durvers. Niet alles onder contrxf4le willen hebben.

woensdag 23 maart 2011

Guardian angel - hartenproject 12




Heel simpel gehouden - stukje scrapbook papier, dame uit een modeblad, vleugels uit een AXE advertentie, bloemen uit het voorraadbakje, tekst in mooi lettertype. Inspiratie de groep Masquerade met "Guardian angel".

I lost my guardian angel
I feel i'm fallin' apart 'cos I know
I've lost my guardian angel.
A Fleetin'glimpse of your heart
losin' right from the start - no return
An' things will never be the same.

zondag 20 maart 2011

Er is er één jarig, hoera! hoera!

Dat kun je wel zien, dat is zij....




Uhhh, ikke??

En wat bedoel je met dat zingen en hoera roepen? 
Jarig?
En waar is dan de taart?

Tja, die staat al op tafel, daar heeft madammeke had haar snuit al ingestoken.

Drie jaar wordt ze vandaag - jaaa, ze is een echte Maine Coonpuber geworden. In december was ze zooo ziek en kijk nu eens naar haar: glanzende vacht, prachtige snorharen, snelle pootjes...

 

We gaan thee drinken in de tuin, lekker buiten zijn met elkaar, genieten van het zonnetje.


Komt daar iemand met cadeautjes? Nee, iemand om voor jou te zingen.....

zaterdag 19 maart 2011

She goes nanana - Hartenproject 11



Ach, van wanneer is dit liedje eigenlijk?  She goes nanana""  van The Radio's. Uit de jaren 80?
In elk geval brengt het me op het idee voor deze pagina. Vooral de zin: "She steals my heart away". Arme jongen - het overkomt hem gewoon, hij is er in gelopen.

Lekker romantisch uitgewerkt, deze keer. Een oude kaart, poeziealbumplaatje uit verpakkingspapier, papier met gouden stipjes - dat is het wel. Inspiratie? Ja, dit liedje:


donderdag 17 maart 2011

Oude boeken kopen

Journal_button 
Binnenkort begint de internetworkshop, waar ik me voor ingeschreven heb. We hebben al wat informatie gekregen, zoals uitkijken naar een boek voor de basis van je journal.

Ja, en dan heb je een probleem - het huis barst uit z'n voegen van de boeken, maar een oud boek, van ongeveer een bepaald formaat..... oeps, probleempje!

Vanmorgen er opuit - ik weet in Steenwijk een boekhandel, waar ik zoiets hoopte te vinden. En raad eens...

Oude boeken 001 
Perfect! Het zijn er zelfs een paar extra - die gele( Spaanse grammatica) gaat het worden. Het boekje over Zwitserland is gewoon schattig en kan later aan de beurt komen. Het blauwe boekje rechts is helemaal een toppertje: het dagboek van Samuel Pepys-vol. 2. Nxe9t het deeltje over de grote brand in Londen!

Oude boeken 002 
Prachtige binnenbladen...

Oude boeken 003 
Dit ga je niet zo snel veranderen, veel te mooi, toch! Prijs voor dit schatje? 3,-- euro.....

woensdag 16 maart 2011

Met deur in huis valllen....

Ja, dat doet ze graag, onze pluizenbollestaart. Vanmorgen keek ze toch een beetje raar... ze kon het vrouwtje zien zitten op de keukenvloer (en die had het fototoestel in de hand).

Deuren 002 
Gistermiddag zijn de nieuwe deuren gebracht - eentje alvast uitgepakt (want, hebben we wel twee verschillende gekregen? - sprak de pessimist in huis). Zag er heel mooi uit, vooral dat raampje onderaan.  We hebben ze natuurlijk gekocht om nog wat extra licht in de keuken te krijgen door dat onderste stukje glas. Maar stiekum zag ik de verbaasde blikken van onze onderhuurders al voor me.... En dat kwam precies zo uit!

Deuren 004 
Zo is het dus geworden -vanmorgen om 8 uur was Action Man (en zijn trouwe vrouwtje) al druk bezig. De eerste inhangen kostte de meeste moeite, de tweede (naar de gang) ging al beter. Dan nog de krukken erop en die beslagplaatjes - en als laatste: met water en azijn het glas afnemen.

Zitten wij er even modern bij (en lxedcht... meteen maar even de stofzuiger over het kleed in de keuken)

Perenjam maken



Nog even een etiket erop en dan is mijn voorraadje "Peren-walnotenjam" echt klaar. Zó lekker....

Het recept komt uit het boek "De smaak van het Landleven - van Rosamond Richardson en met foto's van Linda Burgess. Ik zag, dat ik voorin de datum van aanschaf genoteerd heb: november 1993. Snel even bij Bol.com gekeken, maar die heeft het niet (ook niet 2e hands). Misschien nog ergens in een gezellig 2e handse boekwinkel te vinden. Want.. het is een geweldig mooi boek met heerlijke recepten voor jams, gelei en chutney. Maar ook sauzen en dranken, koekjes en brood.
Lijsterbessengelei, vijgenmarmelade, pompoentaart, pruimencordial (ook een aanrader) en nog veel meer.


Peren-walnotenjam
1,5 kg. geschilde peren; 2 sinaasappels - in stukjes gehakt; 1,5 kg. suiker; 500 gr. rozijnen; 1,5 dl. water; 175 gr. gehakte walnoten.
Snijd de peren in vieren en daarna overdwars in schijfjes. Doe de peren met de sinaasappelstukjes, suiker, rozijnen en het water in een pan. Laat anderhalf uur zachtjes koken.
Voeg de walnoten toe en laat nog 15 minuten koken, tot de jam dik genoeg is.
Laat even afkoelen, doe de jam daarna in schone, warme potten. Dek deze af en sluit de potten als de jam is afgekoeld.
Voor 2,5 kg.
Ik maak de jam ook regelmatig met geleisuiker, dan is het een stuk sneller klaar.

zaterdag 12 maart 2011

Heb je nog een taart nodig?

Ik heb een heel getalenteerde schoondochter... niet alleen twee prachtige (klein)kinderen op de wereld gezet ...met wat hulp van mijn zoon.. Ze is ook bakker van beroep en maakt de lekkerste dingen. En kijk eens wat voor prachtige taarten ze sinds kort op bestelling maakt:

 

Daar loopt het water mij bij in de mond! Ik heb wel eens op blogs gekeken, maar nu kan ik bij haar gewoon iets bestellen, joeppieeee. Heb ik binnenkort iets te vieren of bedenk ik gewoon iets>>?

Exe9n van haar taarten (een Barbie/prinses) staat bij  PinkandPetrol op de site.

vrijdag 11 maart 2011

Nieuw boekje- nog zonder naam

Ik ben  weer bezig - alweer knippen/plakken/schuiven/denken.

Wees jezelf 
Een afbeelding, uit een oude catalogus van Gudrun Sjxf6den, die zo'n prachtig blauwe uitstraling heeft, als voorkant.

Bird of paradise 
Een illustratie van een uit elkaar gevallen adresboekje - zo'n mooie levensboom! Ik ga opzoeken wie deze illustratie getekend heeft. Ze is heel bekend... posters, kinderboeken, van alles. Ik vind alles van haar geweldig.

Trots op jezelf (2) 
Nog een pagina... de rest is nog niet klaar.

donderdag 10 maart 2011

Groovy kind of love - Hartenproject 10

Groovy kind of love 

Ken je dat liedje nog? Groovy kind of love heet het.

When I'm feeling blue, all I have to do, is take a look at you, then I'm not so blue. When you're close to me I can feel your heart beat - I can hear you breathing in my ear.

Wouldn't you agree, baby you and me, we've got a groovy kind of love...

Ik had de tekst  al in mijn notitieboekje staan, toen ik het prachtige sixtiesachtige plaatje vond. Super!! Nu kan ik dxe1t liedje uitwerken!! De hartslag afdruk stond bij Google afbeeldingen - gekopiexeberd op de bloemetjesondergrond. Mijn ladenkastje met lintjes open en ja- dan is de prachtige rozenrand aan de beurt. Knoopje voor de finishing touch - voilxe1 - groooovyy!

Filmpje? Dit is de uitvoering van Phil Collins uit 1988.

 

dinsdag 8 maart 2011

"Is dit wel veilig?"

Helemaal vergeten te vertellen aan mijn inwonende beveilingsbeambte - die doos op mijn kamer. Dus... daar was hij met zijn voorpootje: tik, tik op mijn enkel.
 "Mag ik even? Op je kamer staat een vreemde doos en er zit een geurtje aan - is dat wel veilig?"
Samen er heen om te kijken:

Dit is 'm dus, die doos. En hij ruikt lekker - het geurtje wat ook in de winkel hangt. Mijn beveilingsbeambte is niet onder de indruk. "Meisjesluchtje" bromt hij.
Openmaken..

Het is een schortje van PIP, Zo leuk, dat ik 'm nog even niet uitgepakt had ( sorry, zo werkt het bij mij...even genieten...)
Waar was ik gebleven? O ja, Kobus stond erop, dat het uitgepakt werd. Daarna is het besnuffeld en ingelegen. Nu is het allemaal veilig bevonden. Een tevreden ambtenaar van ons beveilingsbedrijfje!

Het schortje hangt in mijn atelier - te mooi om in de keuken te gebruiken, toch? En die doos? Ga ik gebruiken voor het hartenproject!

zaterdag 5 maart 2011

Modieuze hoedjes voor Pasen






Mijn blik viel op de vrolijke etalage van deTierelier - mooi op tijd voor Pasen! zie je daar links, die paaseieren met fleurige mutsjes op? Even informeren...

Ja, de mutsjes zijn uit een nummer het blad "Mijn Creatieve Hobby" van vorig jaar (2010). De maakster heeft gewone Durable katoen gebruikt en he-le-maal uit haar bol gegaan. Tot mijn grote plezier! Ik zie nu zelfs een echt Fries mutsje, iets met roosjes... en wat is dat hier vooraan? een oranje palmboom?

Zelfgemaakte boeken vervolg

Behalve oude boeken, gebruik ik ook mooi papier om boekjes te maken.

Vitrine 004 
De bovenste twee zijn gemaakt van aquarelpapier, de rechter is ook nog beschilderd. Het is gemaakt, nadat ik het YouTube filmpje van Theesha Moore ontdekte:

Het onderste boekje is heel zachtroze (zijde) papier. Hier is het thema: India - de bruiloft. Je ziet twee pagina's ervan.

The Captain of her Heart - hartenproject week 09





Uit mijn verzameling tijdschriftenplaatjes heb ik deze twee bij elkaar gezocht. Je kunt aan haar wel zien, dat ze geen zin meer heeft om op hem te wachten. Hij schrikt van haar... zo kende hij haar niet....
Inspiratie komt van dit liedje:


vrijdag 4 maart 2011

Zelfgemaakte boeken

In de vitrine heb ik mijn zelfgemaakte boeken en boekjes bij elkaar. Gisteren heb ik ze eens goed bekeken. Wat heb ik allemaal gedaan? Er zijn twee soorten: altered books, zoals deze

Vitrine 005 

Een afgeschreven bibliotheekboek(je) waar ik bladzijdes aan elkaar plakte, afscheurde en openknipte.

Vitrine 008 
Vitrine 006 
De linkerbladzijde is een raam naar de rechterbladzijde. De beide handjes vormen een luik, waardoor het droomhuis zichtbaar wordt. Ik heb ze opengeslagen om je te laten zien, hoe het gemaakt is.

Vitrine 013 
Dit "Introvert" boek is ook een oud prentenboek. Zulk soort boeken kun je vaak heel goedkoop in "witte" boekwinkels op de kop tikken. Ik rommel ook graag even door de afgeschreven boeken, voor de boekenverkoop begint. "Voor de kleinkinderen".... jajaa...de zijn nu al meer voor stoere boeken over auto's en dieren.

Vitrine 017 
Dit boekje heeft een prachtige zijkant met tabjes aan de bladzijdes. Ideaal om te versieren.

Vitrine 016 
En dan mijn "Ziel" boekje als laatste:Vitrine 009 
Ook hier zit een luikje in de pagina's. Zulk soort boeken kun je heel goed gebruiken voor je thema.

Vitrine 010