donderdag 15 december 2011

Pompoensoep


"Vroeger"( nou, ja zo lang geleden is het ook weer niet) had je in de Libelle  -Wilma Culinair goede column met prima recepten. Daar heb ik het recept voor pompoensoep goed van bewaard. En met dit stormachtige, regenachtige, koude weer van de laatste dagen heb ik mijn pompoen tot soep verwerkt.
En lekker dat het was.....!!!

Kan nog best, al is het vlak voor Kerst.


Pompoensoep  (vegetarisch 3-4 pers.)

1 kleine pompoen  van 500 gr., 1 grote ui, 150 gr. paprika, 10 gr. verse koriander, 2 eetl. olijfolie,  1 eetl. kerriepoeder, 1 pot tomatenbouillon, 1 dl. kokosmelk (pakje of blik), 1 dl. sinaasappelsap,  zout en peper, gembersiroop.

Erbij:
4 volkorenbroodjes met pompoenzaadjes, 200 gr. geitenkaas met honing

Snijd de pompoen in stukjes van ong. 3 cm. (ook de schil). Kook 6 dl. water. Snipper de ui en snijd de paprika in kleine stukjes. Pluk de blaadjes van de koriander en snijd wat kleiner. Snijd de stelen in stukjes.

Bereiding:
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de uisnippers een paar minuten. Strooi het kerriepoeder erover en bak een minuutje mee. Schep de pompoenstukken en de korianderstelen erbij. Schenk het kokende water erover en kook de pompoen in 15 minuten zacht en gaar. Pureer de soep in de pan met de staafmixer glad. Roer de tomatenbouillon, de paprikastukjes, de kokosmelk en het sinaasappelsap erbij. Breng het geheel aan de kook (roer nu en dan).

Verwarm intussen de oven voor op 225˚ C. Snijd de broodjes open, bestrijk ze dik met de geitenkaas en duw ze dicht. Leg de broodjes op de bakplaat en bak ze in 4 minuten warm, zodat de kaas licht smelt.

Kook de soep nog 5 minuten door. Breng op smaak met zout en peper en een scheutje gembersiroop. Strooi het koriandergroen erover. Serveren met de broodjes.

3 opmerkingen:

Willy zei

Dit recept klinkt heerlijk en de broodjes ook. Ik ga het opslaan voor volgend jaar.
Groetjes

Anna zei

ziet er heerlijk uit Irene..dit recept heb ik ook! ergens in een boekje :))

groetjes.

Anny zei

Ja, die recepten van Wilma.. ik herinner ze nog als de ag van gisteren en... haar sconens recept gebruik ik tot op vandaag!