woensdag 19 oktober 2011

Middag voor mezelf...

Even eruit... tijd voor mezelf ...en wat doe ik dan?
Op naar de lapjes!!

De dichtstbijzijnde quiltwinkel is de Ganzerik. Het is altijd leuk om erheen te rijden, omdat de winkel in een werkende boerderij - wat buitenuit, zit. Ik ging niet alleen om zelf een beetje kleur te snuiven.. Ik ging vooral om het werk van Nel Meijer te bekijken. Zij maakt zulke leuke, creatieve werkstukken - plaatjes!De dame linksboven heeft een pen van een stekelvarken bij zich. Zo heeft elk portretje een bijzonder detail.

Ik weet, dat er een workshop is geweest over het maken van een dorpje - maar, let op: ook hier weer de eigen toevoeging. Kleine paneeltjes aan weerskanten van het hoofdpaneel, in één kleurfamilie. Hierdoor vind ik het zoveel extra krijgen...en die ondergrond ook. Alsof je naar een zonsondergang kijkt.

Hier kun je ook heel goed terecht voor de mooie Japanse stoffen - zacht en wollig, terughoudende kleuren. Mmm, ik heb moeite met kiezen.
Boven de tafel hangen de voorbeelden van tassen uit een Japans boek. Binnenkort komt er een nieuw pakketje voor een klein tasje met een klein borduurwerkje. Schattig in z'n eenvoud.
Waar ik , na mijn kopje thee en wat bedenktijd, voor koos?
Toch maar bont.... van Ricky Timms.

3 opmerkingen:

  1. Moeilijk kiezen met zoveel prachtige stoffen om je heen, maar het is je toch gelukt.
    Wat een mooie kleurrijke quilts van Nel Meijer.
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie quilts van Nel Meyer en.. leuke stofjes. Zie ik daar nu ook lapjes vilt... ben beneiuwd wat het gaat worden.

    BeantwoordenVerwijderen