donderdag 15 september 2011

QuiltgroepJa, nu begint de herfst toch echt! Voor het eerst komt de Quiltgroep weer bij elkaar. De tassen zitten vol en het gepraat is niet van de lucht.

Jammer, hier heb ik vergeten foto's te maken: allemaal verschillende maten tasjes, kleurig en creatief uitgewerkt. Eentje was zelfs gemaakt van haar eigen oude spijkerbroek.


Dit is de Dear Jane van onze beste scrapquiltster. Wat die altijd van haar  "lytse stikjes" (restjes) maakt - juweeltjes zijn het. Vanmiddag met elkaar puzzelen over de afwerking van de rand, want die punten eraan - dat hoeft niet.


Nog zo'n schatje - workshop gevolgd om het dorpje te kunnen bouwen. Maar, totaal anders als werkstukken die ik eerder zag. Die waren bijna steeds met een zwarte ondergrond. Dit is veel ruimtelijker geworden. Stadje aan zee...
Eén van de onze leden heeft met al die regen van de laatste tijd negen (!) speelkledenquilts gemaakt. Zij is onze speedquiltster! We plagen haar nog wel eens met die keer, dat er in recordtijd een rand van een flinke quilt doorgepit moest worden. Ze werkte met 5 naalden naast elkaar om de vlechtrand te maken! Precies op tijd klaar voor de trip naar Canada waar een heugelijk feit gevierd werd. Ook nu zit er al weer een top in het quiltraam. Volgende maand klaar? Vast!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten