dinsdag 14 juni 2011

FietsElfstendentocht 2011 - fietsen!!

Jeetje, zulk weer hebben we in geen jaren gehad! De hele dag miezerweer of heel hard regenen. En dan die wind... Ze moeten van Dokkum tot en met Stavoren tegen de wind in fietsen. Dat is echt afzien...

Om drie uur even bij mijn ouders langs. Zij wonen in de flat naast de aankomsttent. Kunt je mooi even droog staan en toekijken.

Fietsen! 005

Het is nog niet zo druk bij de finish, dat komt nog wat later in de middag. Want nu komen de echt snelle fietsers binnen.

Fietsen! 002

Op naar het kruisje! Op de achtergrond, langs dat huisje, lopen de fietsers die de onderste lus nog moeten fietsen... Zij komen nu van Dokkum af... krijgen hun bekertje soep en gaan dan op weg naar Sneek, IJlst, Stavoren.  Beetje rekenwerk levert dan op, dat deze fietsers vertrokken om plusminus 8 uur, het is nu drie uur = zeven uur onderweg. Je bent op de helft - nog zeven uur = plusminus 11 uur binnen.
En dat terwijl de fietsers op de voorgrond de route achter de rug hebben!

Fietsen! 003

Er zijn 1000 fietsers onderweg uitgevallen, het dubbele van vorige jaar, toen het mooi weer was. Er was veel materiaalpech - vooral lekke banden. Door de harde wind en de regen is het dit jaar een zware tocht geweest. Men is dit jaar langer onderweg geweest. Om elf uur 's avonds hoorde ik de spreker nog mensen verwelkomen... (het sluit om 24.00 uur).
Je kunt dus echt heel trots zijn, als je 'm uitgefietst hebt.

1 opmerking:

  1. Leuk om dit evenement eens op een blog te zien. Mijn zwager heeft wel eens meegedaan, maar ik weet niet of hij dit jaar ook is geweest. Jammer dat het weer iets minder was.
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen