dinsdag 10 mei 2011

Journal pagina's

Dit weekeinde kregen we uitleg over het versieren van de binnenkant van de omslag van het journal. Daarna zijn we aan het werk gezet met het innaaien van de pagina's. "Dat houdt jullie wel even bezig , meisjes!" zei onze juf grinnikend. En daar heeft ze wel gelijk in.
Ik zat nog steeds te puzzelen over de binnenkant van de omslag. Van alles heb ik erbij gepakt - zijde, zelfgeverfde stoffen, mooie quiltlapjes... Er moet toch een knoop doorgehakt worden!
Zo is het geworden:
Binnenkant omslag 001
Nu zitten er twee stalen uit een stalenboek opgeplakt. Eerst nog wat bewerkt met sierstiksels, toen dingen erop  gezet. Links een extra stukje zijde verwerkt tot een zakje. Rechts een stapeltje mooie lapjes, ook uit een stalenboek van meubelstoffen.
Daarna kwam het frutselwerk: het innaaien van de "signatures"= katernen in het Nederlands. Met een beetje clever knoopwerk met flossgaren zitten ze er nu in.
Bladzijdes ingenaaid (1)
Is het leuk of is het leuk?
Op naar het komende weekeinde .. de buitenkant moet ook nog mooi worden. Ook daar liggen al weer verschillende mogelijkheden op het werkblad uitgestald.

1 opmerking:

  1. Het boekje is prachtig geworden hoor. Nog nooit gehoord om flosdraad te gebruiken... dat ga ik ooit nog eens proberen..

    BeantwoordenVerwijderen