donderdag 21 april 2011

Retail concept in de bibliotheek?Er wordt heel wat vergaderd in bibliotheekland: werkoverleg met collega's, personeelsvergaderingen in allerlei samenstellingen, Clusterbrede bijeenkomsten over de nieuwe structuur...

Vorige week naar een bijeenkomst over het retailconcept. De inrichting van de biliotheek is ouderwets met die kasten vol boeken, waarvan je alleen de ruggen ziet. Het moet anders!!! We weten allemaal hoe de winkels ingericht zijn: de aanbiedingen liggen bij de voordeur, de voordeur staat open, setjes kleding hangen bij elkaar, t-shirts/truien liggen in stapels. Het ziet er uitnodigend uit allemaal.

Dat kan in de bibliotheek ook! En daar kregen we uitleg over, want er moet dan veel veranderen in opstelling en inrichting. Balies verdwijnen en er komen sta computers, waar je de klant behulpzaam kunt zijn,. De klant gaat (bijna) alles zelf doen. Er komen thematafels, waar het personeel voortdurend de boeken aanvult.

De bibliotheek in Haren heeft hiervan de landelijke primeur. Zij zijn voor ons een voorbeeld - als wij gaan verbouwen.... dan gaan we die kant op! Kijk maar naar de foto's bij de link - het ziet er heel uitnodigend uit. De klanten zijn ook heel positief - extra uitleningen en meer bezoekers zijn het gevolg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten