zaterdag 2 april 2011

Ramkraak bij de bibliotheek


Van uw verslaggever

Berichten uit de stad bereikten de redactie vanmorgen al vroeg: ruiten kapot bij de bibliotheek en boeken verdwenen. Veel misbaar midden in de nacht - politie snel ter plaatse.

Getuigen verklaarden, dat het de hele avond al onrustig was tijdens de Koopavond. Jongeren hangen al enige tijd op vrijdagavond om, op de brug bij de bibliotheek. Medewerksters vertellen, dat zeker 10 jongeren heen en weer rennen, plezier maken, belletje trekken bij de bieb en -na vertrek, overal lege blikjes achter laten.

Na sluiting van de winkels werd het deze avond stil in het centrum, het leek het een rustige nacht te worden.

 De ramkraak van vannacht is daarom totaal onverwacht. De bibliotheek heeft te leiden onder bezuinigingen en heeft altijd weinig contanten in kas. In dit geval was het echter niet om geld te doen. Uit de etalage van het ingegooide raam is één boek ontvreemd: Jouw Moestuin - Clare Foster, een handleiding voor startende moestuinhouders.
Alle andere boeken over fruittelen, snoeitechnieken en tuinaanleg zijn ongemoeid gelaten. Na gesprekken met voorbijgangers is uw verslaggever tot de conclusie gekomen, dat nader onderzoek op de volkstuintjes de komende maanden van belang kan zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten