donderdag 23 december 2010

Het geheime leven van de bieb
Veel mensen denken, dat je als bibliotheekmedewerkster veel zit te lezen. 

Dat is echt een verkeerd beeld van ons werk! In de uitlening ben je druk bezig met informatie geven, boeken opruimen, tafels inrichten (retail-stijl), tijdschriften klaar maken om te kunnen uitlenen, vertellen waar de VVV zit enz. Je moet het leuk vinden om met mensen om te gaan, maar een boek zitten lezen.... dat is iets voor thuis.

Daarnaast zijn er nog back-office uren, die buiten de uitlening zijn. Dan maak je lijsten: vermiste boeken opzoeken, nul-lijsten( boeken, die twee jaar niet uitgeleend zijn) controleren, kastlijsten (reserveringen bij elkaar zoeken en klaarzetten voor klanten/andere bibliotheken).

De medewerksters werken met thema's: Boekenweek, de maand van het Spannende Boek, Nederland Leest, KinderBoekenWeek - dat kost ook voorbereidingstijd.

De bibliotheek heeft ook een geheim leven - nu en dan organiseren we iets voor ons zelf: een medewerkers uitstapje, een lunch als een collega iets te vieren heeft... Deze keer besloten we een Kerstontbijt te doen. Op donderdag zijn we geopend van 10 - 12 uur. Het ontbijt staat gepland om half negen. Genoeg tijd om gezellig te zitten en toch alles op tijd aan de kant te hebben.De Jeugdafdeling is er een perfecte ruimte voor. Kerstboom staat erbij, muziekje aan, waxinelichtjes aan.
Zulke momenten moet je zelf maken, even de tijd om op het jaar terug te kijken. En nee, we gaan écht niet verhuizen!! Nu is het besluit genomen, horen we van collega Regiomanager. Wow .... dat opent nieuwe mogelijkheden, maar ... met een zo laag mogelijk budget.


Zorgvuldig verpakt in een paar mooie zakdoekjes heb ik voor elke collega een beschermengeltje meegebracht. Ze staan klaar om aan hun belangrijke taken te beginnen. Het wordt weer een druk jaar voor engelen!

1 opmerking:

 1. Dag Irene
  We volgen elkaars blogs, maar ik heb nog nooit eerder gereageerd.
  Gezellig ontbijt met collega's. Lieve presentjes gaf je ze.
  Ik hoop dat je al kunt genieten van je mooie nieuwe keuken.
  Fijne kerstdagen,
  groetjes Willy

  BeantwoordenVerwijderen