dinsdag 19 oktober 2010

Knitting and Stitching Show 2010 vervolg
De hele show is een groot overzicht van technieken. De mensen, die zich er mee bezig houden zijn enthousiast om te vertellen, uit te leggen en hun tips door te geven. Ik was vooral onder de indruk van de overzichtstentoonstelling van het werk van Julia Capara. De stand van de JC School of Textile Arts, waarvan zij het hoofd was, toonde haar werk optimaal. Helaas is zij in 2008 overleden. Haar man zet de school, waar je vanuit het buitenland, textielopleidingen kunt volgen, voort. In vitrines zag ik een groot aantal van haar schetsboeken. Zo kun je goed zien, hoe werkstukken zich ontwikkelden uit schetsen, die ze op vakantie of thuis maakte. Hier zie je één van haar boeken met voorbeelden van de werkstukken.
De stand van Alice Kettle en Jane McKeating hing vol met schitterend werk. Zij hebben samen een boek geschreven: Machine Stitch: Perspectives. Beide dames zijn grote namen op het gebied van textiele kunst. Dus alleen daarom is het geweldig om zoveel van hun werkstukken bij elkaar te zien.
In de stand van de Wessex Textile Artists, waartoe Maggie Grey behoort, hing werk van de groepsleden. Maggie zat te demonstreren en Maggie Hills gaf uitleg bij de verschillende werkstukken. Ook hier lagen verschillende schetsboekjes klaar om in te kijken. Verder heel verschillende werkstukken aan de wanden. Erg leuk om te zien, dat je samen een inspirerende expositie in elkaar zet.
De stand van Lindsay Taylor was gewijd aan haar thema: The Secret Garden. Zij haalt haar inspiratie voor haar 3 dymensionale werkstukken uit de natuur op het eiland Whight, waar zij woont. Kijk eens op haar site:  En klik op: handbags of jewelry. Je kijkt je ogen uit!
Naast alle kleurige stands waren er ook een paar, die opvielen door juist heel weinig kleur of heel gedekte tinten. Zoals de stand van Andrew Schneider: Ukrainian Textiles - geweven kleden in rustige kleuren. In de stand van Clyde Oliver hing o.a. werk wat opgebouwd is uit grijze stenen en steentjes, gevonden in de bedding van de rivier of op het strand.
De Royal School of Needlework toonde een gedeelte van een zeer uitgebreide collectie historisch borduurwerk. The Quaker Tapestry is ook zo'n adembenemend stuk (wol)borduurwerk.  Je kunt hier: http://www.quaker-tapestry.co.uk/about-the-tapestry/photo-gallery/ foto's van het werk bekijken. Zo verschillend van alle "experimentele" werkstukken in de rest van de Show....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten