donderdag 21 oktober 2010

Bijeenkomst van de Quiltgroep

Boxkleed 
 
Natuurlijk was het weer heel gezellig, onze bijeenkomst! Ik heb deze foto gemaakt om te laten zien, hoe je met een verzameling-door-de-jaren-heen-bijelkaar-gezocht een schitterend werkstuk kunt maken. Het wordt een boxkleed, waarschijnlijk loopt het kind al voor het kleed klaar is... Maar, dan heb je ook een geweldig speelkleed, toch? Er is nog een flying geese rand in aanbouw. Hoewel.... sommige stofjes raken op en hoe maak je dan zo'n rand af? J. is  een echte puzzelaar en met onze aanwijzingen in haar achterhoofd heeft ze al een paar ideetjes om het mooi af te maken. Even doorzetten en het kado kan naar moeder en kind.

Textiele werkvormen 
En kijk eens, haar dochter heeft sinds kort "textiel" in haar pakket. Dit is haar eerste werkstuk - ze heeft het nu al in de vingers, vind je niet?

En de anderen? Exe9n zit een grote Mariner's Compass te quilten.De andere drie hebben sinds kort Klazien Homans voor hun groep staan. Daar is een prachtige opdracht uitgedeeld, compleet met werkblad. Volgende keer is daar het begin al van te zien. Nu moeten ze eerst een zelf blok tekenen. Op de volgende bijeenkomst gaan ze elkaar daarvan een patroon geven. Je hebt dan in xe9xe9n keer meer dan 20 patronen om mee aan de gang te gaan. Ja, ze worden flink aan het werk gezet! Kijk ook nog even op het blog van Klazien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten