maandag 4 oktober 2010

"Ik ben een paar dagen weg...."



O ja? Wat ga je doen? Waar ga je heen? Alleen?  Of samen met Action Man?
Rustig maar, ... ik vertel het heus wel!
Oke, ik ga een paar dagen (alleen) naar Londen. Naar de Knitting & Stitching Show! Ik ben er al vaker geweest en het is elke keer een geweldige gebeurtenis. Donderdag is de eerste dag en dan wil ik er heen. Er is zó veel te zien: alle Engelse Guilds presenteren zich, individuele kunstenaars zijn aanwezig, een gedeelte waar studenten van opleidingen zich presenteren, grandioze hoeveelheid winkels, korte en lange workshops en nog veel meer. Dit jaar is er ook de Papier Biënale uit Nederland. Het duurt tot en met zondagmiddag.


De dag ervoor ga ik andere dingen doen - moeilijk kiezen... er kan zoveel! Mooie winkels, parken, musea. Mijn top is het Victoria & Albert Museum. Een goede reden om eens op hun site te kijken. Er is nu een bijzondere tentoonstelling: Diaghilev, de man van de Ballet Russes uit de beginjaren van de vorige eeuw. Toevallig lees ik het nieuwe boek van Athur Japin: Vaslav.



Dit sluit prachtig aan op de tentoonstelling. Een goede reden om te gaan kijken! Ik ontdekte ook nog iets anders op de site van het V&A: hun eigen tv kanaal. Hier kun je allerlei filmpjes bekijken over de verschillende exposities van de afgelopen tijd. Ook die van de quilttentoonstelling van dit voorjaar. Ik heb de beelden over Diaghilev bekeken. Is dat even interessant allemaal! Vroeger kocht je de catalogus, nu kun je de voorbereidingen en inrichting van de tentoonstelling van dichtbij bekijken.


Geen opmerkingen: