dinsdag 7 september 2010

De kaarten zijn geschudZoals beloofd nog wat meer over het kaartspel met de quilts. In 2000 kocht ik het boek "Art Quilts: playing with a full deck". Het boek toont de foto's van een tentoonstelling uit 1995 (!) in Washington DC, van 53 art quilts gebaseerd op een kaartspel.  Ik vond het een schitterend idee: neem een kaart uit het spel en maak een art quilt, ge├»nspireerd door deze kaart. Toen we in de Duikvluchtgroep in 2005 een groepsprojekt zochten, werd dit idee uitgewerkt.


Het formaat werd door Dineke gesteld op A3 met afgeronde hoeken - uitwerking verder naar eigen inzicht. Al haar groepen deden enthousiast mee en er werd een tentoonstelling gepland.

Lokatie? Nou, dat was niet moeilijk: Landgoed Lemferdinge haalde ons graag binnen. En het werd zo leuk! Ik heb de catalogus nog eens door gekeken, wat een variatie aan technieken en grappige details!
Ik kreeg Harten 7 om mee aan het werk te gaan. Dit is het resultaat:

Op elk hartje zit een kaart met een vaardigheid, die je nodig hebt om de modules van de Bibliotheek opleiding, die ik toen deed, goed af te sluiten: moed, optimisme, doorzettingsvermogen, inzet, idealisme, enthousiasme en zelfvertrouwen.Het strakke randje is een opgenaaid scoubidoe draadje! Machine en hand-quilten, borduurwerk met kralen en pailletten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten