donderdag 2 september 2010

Beppe's quilt heeft een rijk leven achter zich...

Beppe's quilt 003 
Hier ligt hij dan, de quilt die ze zo lang op haar bed heeft gehad. Gemaakt er gelegenheid van haar 85-ste verjaardag. Begonnen in september 1989 afgemaakt begin mei 1990. Ik ben begonnen met elk gezin een brief te sturen met het verzoek van alle gezinsleden een handomtrek op papier te tekenen. Opsturen met een stukje stof - van een overhemd, bloesje, wat ook maar. De boom op het laken genaaid, handjes erop en de namen + geboortedatum erbij geborduurd. Bovenaan haar eigen naam samen met die van Pake:

Beppe's quilt 001 
Het borduurwerk is behoorlijk versleten, maar nog wel leesbaar: pake is maar 56 jaar geworden... Hun huwelijksdatum vind je in het midden. Onderaan de boom zitten de handjes van haar achterkleinkinderen, die nu ook al volwassen zijn.

De bovenste rand is op het quiltwerk doorgesleten:

Beppe's quilt 005 

Ik weet nog niet, hoe ik dat kan repareren, tule erover leggen?  Nog maar even over nadenken. En wat doe ik met alle gebeurtenissen, die er na het maken van de quilt gebeurd zijn? Relaties/huwelijken zijn uitgegaan, haar ene zoon is overleden?,??er zijn nog een paar kinderen bijgekomen... 

Eerst maar eens voorzichtig wassen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten