zondag 8 augustus 2010

Open Stal Oldeberkoop

De Open Stal in Oldeberkoop is dit jaar nog open tot en met 15 augustus. Nog xe9xe9n week om heerlijk door het prachtige dorp te wandelen en op de uiteenlopend lokaties kunst te bekijken. Het thema is dit jaar: "Wat een portret".


Voorbeeld? Achterin de winkel van Rosa Rugosa - naast landelijke meubels ook heerlijke olijfzeepjes, serviesgoed, milieuvriendelijke Zweedse verf en jams - is het werk van Oskar te zien. Zoals dit beeld:

Open stal 003
Dat begint meteen goed, nietwaar? Op de witte fietsen doen we rest van de route. De volgende lokatie heeft het werk van Mieke Werners hangen. Portretten van oude mensen, uitgewerkt in vilt en meer dan levensgroot. (klik op haar site ook op het tabje: film Grootje).

In de sportzaal bij de school staat het werk van Serge van de Put gemaakt van rubber. Een stelletje apen, een bijna levensgrote giraffe en deze vogel:

Open stal 030
 Ik moest meteen denken aan die tekenfilm "De Reddertjes", waar de muizen op de rug van een vogel stappen. Dit is sprekend die vogel!

In de kleedkamers van het gymnastieklokaal hangen portretfoto's die je aan het denken zetten.

Open stal 031
 Voor meer foto's hier klikken. Het gaat om het effect, dat een hoofddoekje of een pet op iemands uitstraling of ons oordeel over die persoon. We zijn zelf die allochtoon!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten