vrijdag 6 augustus 2010

Luidkeels protest van Action Girl

Vanmorgen was Action Girl een tijdje weg... Dan kijkt ze eens even rond in de achtertuinen en checkt het aantal mussen/mezen/en tortelduiven. Toen ze terugkwam kreeg ze van de baas haar brokjes. Even aaien en....toen merkte hij, dat haar hele vacht onder de kleefzaadjes zat. Vooral de buik en haar staart (natuurlijk!).

Het noodplan werd in werking gesteld: vrouwtje kwam van boven aanrennen, deuren dicht, kattenluikje op slot, kam en schaar bij de hand. Intussen lief, lief, lief, slijm, slijm, slijm, slijm tegen haar.  Toen ze haar brokken op had, sloeg het vrouwtje toe: hand onder de borst, kat tegen haar aan en de kam in aanslag. Onder groot protest en krachtig voor- en achterpotenwerk zijn de kleefdingen uit haar vacht gehaald. Zelfs de baas werd er bij geroepen, een paar extra handen was wel nodig voor deze paling... De taal werd steeds heftiger: niet afgesproken toen ze kwam als kitten, vakbond erbij, weglopen met haar lucifersdoosje - terug naar moeder.... Ome Kobus komt je in mekaar slaan... 

Jahaa, de jongedame laat niet over zich heen lopen. Maar, het vrouwtje heeft in de bibiliotheek ook veel bijgeleerd! Niet reageren op grof taalgebruik of grote bekken valt daar onder.
Dit is het resultaat:

Ik ga straks eens rondkijken, in welke tuin heeft ze gezeten? Welk plantje heeft die kleefdingen? Is het misschien de Lieve-Vrouwe-Bedstro in onze eigen tuin?

Okeee, het is weer helemaal goed tussen ons en het vacht is weer op orde gebracht. Een hele klus, volgens de jongedame. Wat haar vooral hevig teleurstelde, zei ze tegen me, "is, dat de baas meehielp om me vast te houden! Ik dacht, dat hij mijn vriendje was".


Geen opmerkingen:

Een reactie posten