dinsdag 24 augustus 2010

Erfenis van Beppe

Nog maar net vierden we haar verjaardag: 105 werd ze. En ze genoot van het bezoek en de aandacht. Dit weekeinde overleed Beppe, na een lang leven is ze rustig in haar slaap overleden.

Dit is mijn erfenis:

Erfenis
Oude werkstukken, zoals je ze niet zo vaak meer ziet. Voorbeelden, zoals meisjes ze vroeger op school leerden maken: mini jakje met gehaakte randjes - gebreide stekenlap en babysokjes. En kijk eens wat een perfect babymutsje! De sokken met kabels (kwastjes) zijn gebreid in de jaren 30/40- je kon ze kopen (duur!) of zxe9lf breien. Dat deden heel veel vrouwen dus. Alles ligt op de quilt, die ik maakt voor haar 85e verjaardag. Hij heeft 25 jaar op haar bed gelegen. Dat geeft mij het gevoel, dat ze er erg aan gehecht was.

1 opmerking:

  1. Allereerst mijn medeleven, na het afscheid dat je hebt moeten nemen van je Beppe... en wat ontroerend dat de deken die je voor haar gemaakt hebt, zo lang op haar bed gelegen heeft. Dat zegt zeker wat! Maar, je had geen mooiere erfenis kunnen krijgen, wat een prachtige handwerkjes heeft ze ooit gemaakt! Zo mooi gemaakt en vol verhalen...
    Heel veel sterkte in deze verdrietige tijd, lieve groet van Lupineke

    BeantwoordenVerwijderen