donderdag 20 mei 2010

11 Stedentocht op de fiets komt!
Dit weekeinde hebben we in de stad dé happening van het jaar: de 11stedenrijwieltocht. Het is een enorm spektakel: 15.000 fietsers vertrekken van 's morgens 5 uur af om eerst de Noordelijke route (Harlingen, Franeker, Dokkum, Leeuwarden) te fietsen. Tussen de middag gaat de kollonne weer door de stad voor soep (en broodjes) om dan de Zuidelijke route (Sneek, Stavoren, Hindeloopen) te rijden.

In de loop van de middag verplaatsen wij, het klapvolk, ons naar de andere kant van de stad. Daarlangs komen ze weer binnen, op weg naar de grote finishtent. Tot in de verre omgeving staan de auto's geparkeerd. Wij lopen dan een extra lange wandeling om te zien, waar ze allemaal vandaan komen. (en dat is echt uit het hele land).

Het kantoor(tje) van de 11Stedenrijwieltocht ziet pal naast de bibliotheek. Daarom heb ik hen gevraagd dit jaar onze etalages in te richten met archiefmateriaal en andere leuke dingen. Goede reclame voor hen en een trekker voor de bieb. Ik heb de eerste middag al twee mensen door gestuurd naar de sportwinkel omdat ze naar een shirt kwamen vragen.
De andere etalage heeft de medailles:
Het bruist dit weekeinde in de stad. Zaterdagnacht vertrekt ook nog de stepelfstedentocht.
Daar doen deze keer 100 steppers aan mee. En dat is niet niks, hoor! 230 km. steppen....Dus, komt allen naar de stad, want publiek is belangrijk. Wij geven met elkaar steun aan de zwoegers en doorzetters. Als wij niet juichen en opjutten, dan is het lang zo leuk niet om 230 km. te fietsen. Soms met prachtig weer, maar... er zijn ook jaren geweest met harde wind en regen. Action Man en ik hebben een keer iemand uit de kant van de weg gepraat, die zag het echt niet meer zitten: langs de IJsselmeerdijk en het was al laat... Gelukkig mag je tot 12 uur 's nachts finnishen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten