zondag 4 april 2010

Was ik maar in Londen...

dan ging ik nxfa naar het Victoria & Albert Museum om de tentoonstelling "Quilts: 1700 - 2010" te bezoeken. Er zijn 65 quilts te zien Sommige zijn gemaakt voor beroemde personen, zoals Admiraal Nelson en Charles II, of de quilt die gemaakt is ter gelegenheid van de kroning van Queen Victoria. 

Daarnaast is voor het eerst in Engeland de quilt te zien die in 1841 gemaakt is door vrouwelijke gevangen. Zij waren veroordeeld voor kleine vergrijpen en werden op een schip getransporteerd naar Australixeb. Deze quilt is nog nooit buiten Australixeb te zien geweest.

Naast quilts, die goed gedocumenteerd zijn, hangen er ook werkstukken waar flink wat onderzoek voor nodig is geweest om de achtergrond en/of maker te vinden. Ook zijn er een flink aantal hedendaagse werkstukken te zien. Op deze site staat alle informatie over de tentoonstelling, die nog tot 4 juli te bezichtigen is. Hier is nog een bladzijde met extra info, waaronder video's van hedendaagse quiltontwerpsters. Je kunt er zelfs het blog lezen van Sue Pritchard , die curator is van de tentoonstelling. Wat heerlijk, dat je zoveel informatie kunt vinden op internet. Nu nog erheen(!?).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten