zondag 28 maart 2010

Quilttentoonstelling in Piaam

Vanmorgen op tijd naar de Nynke Plaets voor quilts en koffie. De acht leden van quiltgroep "Kleurrijk" hadden daar, twee dagen lang, een expositie van hun werkstukken. Ik schat, dat er tussen de 30 en 40 quilts te zien waren. Uit eenlopend van meer tradionele patronen tot eigen interpretatie van een techniek. Erg leuk om te zien, dat hier een stapje vxe9rder gezet wordt. Wat kan ik met een techniek/idee/materiaal doen, zodat het iets van mezelf wordt. De quilts werden aangevuld met een stoffenstand en doe-tafel van de Ganzerik. Bovendien stonden er naaimachines en een quilttafel van de naaimachinewinkel uit Sneek. Eerst even een totaalindruk:

Piaam_024

Piaam_012

Doordat het licht van de zijkant op deze quilt valt, zie je de losse flapjes op het oppervlak. De gestileerde bloemfiguren vind ik ook heel mooi.

Piaam_010

Dit is het "zusje" in glanzend, geborduurd materiaal. De losse flapjes zijn op een andere manier vastgezet. Totxe1xe1l ander effect.

Piaam_022

Dit zijn twee techniekenboeken: op elke bladzijde doe je een nieuwe ontdekking. Prachtige manier om een techniek uit te proberen en je houdt er een naslagwerk(boek) aan over.

Piaam_027

Landelijker kun je het toch niet krijgen! Weilanden vol met ganzen. Hier vliegen ze weer op om te gaan foerageren. Leuke ochtend gehad!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten