dinsdag 16 maart 2010

Drukte in de bieb

Heel veel mensen weten niet, dat er buiten de uitleenuren van de bibliotheek  veel meer gebeurt. Vooral opruimen, collectie beheren (afschrijven, nieuwe boeken inwerken, huurcollecties bijhouden), inrichten van themahoekjes, vergaderen, veranderingen doorpraten, studeren....

Om het nu maar even te houden bij het inrichten van de themahoekjes - (klant wordt aangetrokken door frontale presentatie) de Paascollectie is te voorschijn gehaald. Tegenover de lift heeft collega vorige week er iets moois gemaakt.

Paascollectie

En, ze worden meegenomen! Dit is de eerste keer, dat ze niet op de jeugdafdeling staan, maar meer in het zicht van de klanten, die op weg zijn naar de volwassenenafdeling.

Op de jeugdafdeling heeft ze een klein hoekje gemaakt voor de boeken van het Leesvirus. Exe9n van de scholen in de stad doet mee. De kinderen lopen er zo op af en het werkt prima. Beneden gekomen vertellen ze aan elkaar, waar de boeken staan en welke er zijn.

Leesvirus_2010 

De stapels zijn al behoorlijk uitgedund! In de klas maken de kinderen voorbeelden van leesvirusssen: knipsels met kleurig plakwerk erop. Echt heel leuk! Ik heb er al een paar foto's van doorgestuurd. Die komen op de site http://www.leesvirus.nl/ . Om iets meer te weten te komen, kun je hier een provincie en een plaats invoeren. Daarna krijg je een overzicht van alle activiteiten. In onze bibliotheek is op 15 en 16 april de afsluitende bijeenkomst. Hier horen de kinderen wie er het meest besmet is met het Leesvirus en welke boek het meest besmettelijk is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten