zaterdag 27 februari 2010

Super workshop boekje maken

Vandaag werd in Groningen bij Atelier Cordi om een workshop gegeven door Ien Rappolt. Toen ik binnen kwam lag alles al klaar voor het naaietui. Alle materialen afkomstig uit de Dong dorpen in Oost Guizhou in China. Zelf geschept papier, geweven bandjes en indigo stof.

Zo zag mijn werkplek eruit. Op elke tafel een ander mutsje...
 Alle deeltjes worden apart gemaakt en in het naaietui bewaard. Pas als alles klaar is, wordt het op een ondergrond gezet.Wat was vandaag de bedoeling? Een opvouwbaar naaitetui van papier, met veel vakjes. Buitenkant van stof met een geweven bandje om het te sluiten. Eerst een uitleg, daarna papier knippen en vouwen. Omslag naaien en in elkaar zetten. Flink doorwerken om het klaar te krijgen!

Dit is het resultaat.Zo ziet het eruit, als je het openvouwt. Super ingenieus!

Ien vertelt heel boeiend over haar reizen naar de Miau, de Dong en andere minderheden in China. Kijk hier voor meer informatie. Ze geeft o.a. workshops bij Cordi Atelier in Groningen en Needles4All. Nadat alle etui's afgemaakt waren, kwam er nog een tas vol prachtige kleding te voorschijn. Zulk schitterend handwerk heb je vast nog niet vaak gezien. Kruissteekwerk, zijdeborduren, draad opnaaien allemaal even mooi.

1 opmerking:

  1. Ook ik heb met 10 dames een workshop van Ien Rappoldt gehad. Wij hadden Chinees Borduren, wij kregen ook zo'n mooi pakketje met materialen e.d. Het was een fantastisch dag en voor herhaling vatbaar.
    Groetjes Ida, ik ga ook zeker nog een garenboekje maken.

    BeantwoordenVerwijderen