dinsdag 16 februari 2010

Ding 22

Ik heb het artikel van Laura Cohen en het artikel 100 free Library 2.0 webinars and tutorials gelezen.
De lijst van Laura zou je eigenlijk vóórdat je achter de balie mag gaan werken, voorgelezen moeten krijgen. Zij somt op een heldere manier op, waar ik voor wil staan. Open contact met de lezers, uitwisseling van kennis tussen medewerkers en leners, meedoen met veranderingen, open staan voor verneiuwing. Zo krijg je een stimulerende omgeving. Dat wil je toch? Ik vind het al erg leuk, dat leners bij mij voor de balie (of tussen de kasten) elkaar op titels en auteurs wijzen. Ik leer, zij glunderen, allemaal blij. Nu kunnen we dit via Bibliotheek 2.0 uitbreiden.
De lijst met tutorials geeft een eindeloze hoeveelheid links om te volgen. Wat zit daar een enorme hoeveelheid extra informatie achter. Ik kan hier dagen mee bezig zijn en steeds nieuwe, enthousiast mensen leren kennen, dingen leren en bestuderen.
Samengevat: Learn to Learn, Adapt to Change, Scan the Horizon".

Het filmpje over de toekomst van de digitale bibliotheek maakt me helemaal hyper!!
Zo wordt het harstikke leuk om met de bibliotheekmogelijkheden bezig te zijn. Het voorbeeld van het jongetje met zijn Hyvespagina is een prachtig uitleg. Alle widgets zó op je pagina, bewerken, delen met elkaar. En Vera laat zien, dat je met totaal andere interesses, op dezelfde manier je eigen pagina maakt. Wat ik al eerder vond: LibraryThing-achtige toepassingen in de catalogus, krijg je hier aangereikt.

1 opmerking:

  1. A Librarian's 2.0 Manifesto uitspreken met de hand aan de pet voordat we de bibliotheek in mogen? Er zitten inderdaad veel dingen in die we onszelf zo nu en dan 'es moeten inpeperen.
    Groet,
    Els

    BeantwoordenVerwijderen