woensdag 27 januari 2010

ding 18

Ik vind LibraryThing een hele mooie site. Ik vind het schitterend om boeken in lijstjes te zetten. Dat gebeurt hier heel erg goed: importeren vanuit Amazon, bol.com en Koninklijke bibliotheek. Tot mijn schande moet ik toegeven bijna geen Nederlandse boeken te hebben. Die leen ik namelijk uit de bibliotheek. Ik koop alleen Engelse/Amerikaanse informatieve boeken. Dus... ik moet nog wat meer onderzoek doen naar discussies over die titels. Ik merkte vanavond, dat er al aanbevelingen toegevoegd zijn nav de titels, die ik er gisteravond inzette. Ik ontdekte iemand in Witmarsum met een brede bibliotheek, die er interessante gesprekken over heeft met mensen uit de hele wereld. Wow!! Hier kun je je in uitleven, recencies schrijven, titels spotten bij gelijksgestemden en mailen met elkaar.
Ik vond de link over de bibliothecaressengroep heel leuk om door te kijken. Naast inhoudelijke onderwerpen ook de gekke vragen, die gesteld worden, hoe rustig is jouw bibliohteek - grappig, de mensen zijn overal gelijk. Met deze site ga ik veel meer doen!
Het lijkt mij een prachtig idee om LibraryThing (of het concept ervan) te verwerken in de Aquabrowser. Je lijst van "eerder gelezen" boeken met de omslagen in je scherm.. Verbindingen tussen die lijsten met die van andere lezers (zoals bij de oude catalogus - andere leners lazen ook: ) hmmm, lijkt mij een prima aanvulling en heel interessant voor onze klanten.
Dizzie.nl kende ik niet. Het was een prettige kennismaking en geweldig, die video's erbij... Ook deze site vraagt om regelmatige bezoekjes.

1 opmerking:

  1. Leuk, dat enthousiasme. Zou mooi zijn, de mogelijkheden van 'Mijn menu' van omslagen voorzien. Op de nieuwe website van de bibliotheken - nog in ontwikkeling - wordt wel aan dat soort toepassingen gewerkt: nieuwe aanwinsten, leesadvies e.d. met omslagen.
    Bijna geen Nl. boeken, dat is bijzonder. Vandaar dat je eerder ook al aankondigde zo enthousiast te zijn over Amazon.
    Groet,
    Els

    BeantwoordenVerwijderen