maandag 25 januari 2010

Ding 17 site naar keuze

Ik heb verschillende sites, die ik heel goed vind: www.bol.com en www.boekenbalie.nl voor de bibliotheek. Ik gebruik bol.com wel eens als een soort naslagwerk, als ik een boek niet kan vinden. Titel klopt niet of de schrijver. Bol.com heeft al een paar kjeer nét wat extra info gegeven, waardoor ik in de Aquabrowser het boek vond. Ik vind hun magazine ook heel goed: reclame, maar interactief.Voorbeeld? Het stuk over UP, de nieuwe animatiefilm -achtergrond, uitleg over de karakters enz. Je raakt op één blz. steeds dieper in het onderwerp. Hun nieuwe aanvulling, 2e hands boeken is al een paar keer heel handig geweest bij de zoektocht van een klant.
Boekenbalie is heel fijn om allerlei nieuwtjes bij de hand te hebben. Altijd up to date over prijzen, auteurs, acties. Heel toegankelijk, kleurig en uitnodigend.

Tja, voor mezelf... www.amazon.com om helemaal de weg in kwijt te raken. Wat je daar allemaal kunt vinden aan boeken... Verlanglijstje maken, revieuws lezen en doorlinken naar lijsten van die vieuwers: aanbevelingen nav. de boektitels die je bekeken hebt. Zelf een revieuw schrijven (nog niet gedaan, hoor). Nog een site? Heb je die van www.etsy.com als eens bekeken? Hier kun je allerlei zelfgemaakte dingen kopen en verkopen. Toets een zoekwoord in en de grappige, mooie en ontroerende dingen staan op je scherm. Je kunt zien, wat een bepaalde verkoper nog meer aanbiedt, of ze snel/goed verzenden. Je kunt ook naar hun blog gaan en meer over henzelf te weten komen. Cool!

2 opmerkingen:

  1. "Typisch 2.0" is de opdracht in ding 17. En inderdaad voldoen zo langzamerhand steeds meer sites aan die voorwaarde. Bol.com zeker, maar ik twijfel zelf over boekbalie.nl. Ik heb die site zelf ook veel gebruikt, hoewel de laatste tijd wat minder. Maar zijn daar ook mogelijkheden voor de bezoeker om informatie toe te voegen? Misschien wel hoor, en heb ik dat gewoon nog niet ontdekt?
    Groet,
    Els

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt gelijk, Boekbalie is niet interactief. Ik heb nu Dizzie.nl ontdekt. Dat is er wél eentje met contactmogelijkheden. Vooral de filmpjes, de mogelijkheid recensies te schrijven, boeken te verkopen. Echt mooie site.

    BeantwoordenVerwijderen