vrijdag 4 december 2009

Ding 7 Flickr verder ontwikkelen

Ik heb me prima vermaakt tijdens mijn ontdekkingsreis door de mogelijkheden van Flickr. Ik heb mijn eigen tradingcard gemaakt. Dat is een geweldig idee voor een familiebijeenkomst of een groep vrienden/vriendinnen. In Bolsward loopt momenteel zo'n zelfde acite met voetbalplaatjes van de voetbalclubs. Elk lid van één van de voetbalteams staat op een sticker. Het is een groot succes. Je zou met de tradingcards ook een kwartetspel kunnen maken binnen je familie of vriendenkring.
Toen een brief van de Kerstman voor één van de kleinkinderen uitgeprobeerd. Jammer, hij is nog erg into Sinterklaas... En dan de mogelijkheden om foto's op kleur/thema te zoeken bij Findr.. Wat ziet het er leuk uit, en wat kom je prachtige foto's tegen.

Maar.. hoe vertaal ik het naar de bibliotheek? Ik blijf bij het idee om een blog voor de bieb aan te maken. Hieraan een account voor Flickr hangen om snel foto's van gebeurtenissen in de bieb te melden. Je kunt foto's van lezingen, KBW activiteiten, Nederland Leest erop zetten. Je kunt de geschiedenis van je gebouw bloggen en foto's tonen. Ik vind wel, dat je erop moet letten, dat de mensen toestemming geven als je een foto van hen maakt. Door de trefwoorden kun je veel verschillende mensen bereiken. Ook Friezen-om-utens kunnen zo bij jouw biesite terecht komen.
Wow, nu bedenk ik me nóg wat! Kunnen we niet voorstellen het smoelenboek op een ludieke manier te pimpen? Een tradingcard als visitekaartje van de medewerker? Allemaal een hele set krijgen? Dat lijkt me errug leuk!!!!

2 opmerkingen:

  1. Creatieve ideeën genoeg, Irene! Allemaal leuk, maar ja, de tijd..., wanneer voer je het uit?
    Groet, Els

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tja, dit is alleen haalbaar, als er één persoon op gezet wordt. Wij hebber er in de gewone werkuren geen tijd voor....

    BeantwoordenVerwijderen