zaterdag 5 december 2009

23 dingen in de bieb

Een week geleden zijn collega V. en ik begonnen met de 23dingencursus. We hebben 4 weken achterstand, dus het is meteen vxf3l aan de bak. Een paar uur uitleg, een blog opstarten en huppekee, aan de gang.

23 dingen loopt al een tijdje in biebland, kijk maar op de site om er iets meer over te weten te komen;   http://www.23dingen.nl/. Het wil ons allerlei dingen leren over het "Sociale Web". Het loopt van  het opstarten van en berichten plaatsen in een blog, wat zijn RSS feeds, wat houdt Flickr in. Dit is wat ik er deze week al mee gedaan heb. We krijgen nog veel meer: MSN, Twitter, plaatjes bewerken, werken met Librarything. De rest heb ik nog niet naar gekeken, want: te druk met inhalen.

Ik vind het heel interessant om nu dingen te "moeten" onderzoeken. Ik heb al een blog, maar... nu moest het in Blogger opgezet worden. En, ik moet zeggen, daar kun je snel meerdere foto's tegelijk uploaden. Ik vind hun standaard pagina's (voor de achtergrond van je blog) minder uitgebreid als die bij web-log. De opdrachten kost alleen behoorlijk veel tijd, wat ten koste gaat van mijn vrije momenten. Ik heb ook al foto's in Flickr gezet, maar nu heb ik ontdekt, dat je deze ook in sets en groups kunt zetten. http://www.flickr.com/photos/ireneinhetatelier/

Je kunt foto's zoeken op kleur, structuur en onderwerp. Verder kun je je foto's op allerlei manieren gebruiken. Zoals bv. als tradingcards: http://bighugelabs.com/deck.php. Heel leuk om te maken als bv. een soort familiekwartet.

Of deze, om een tekst in grappige letters uit te werken: http://metaatem.net/words/  Zet de woorden in de regel en klik op "spell". Gaat sneller, dan letters uit de krant of een tijdschrift knippen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten